Soferul Ferrari-ului care a omorat un tanar la Timisoara ramane in arest

Miercuri, 27 August 2008, ora 14:19
3766 citiri
Soferul Ferrari-ului care a omorat un tanar la Timisoara ramane in arest

Magistratii Tribunalului Timis au respins, miercuri, cererea avocatilor ca Adrian Iosif Cocoana, soferul masinii Ferrari care a accidentat mortal un tanar care se afla pe trotuar, sa fie cercetat in libertate.

Adrian Iosif Cocoana, cel care l-a accidentat mortal pe Lucian Reja (28 de ani), a venit, miercuri, in sala de judecata si a fost reprezentat de trei avocati (Petre Petrisor, Dorin Cut si Marin Balc), informeaza NewsIn.

"Onorata instanta, s-a produs o modificare brusca si evidenta in cazul masinii mele (Ferrari) care s-a rotit de doua ori in timp ce taximetrul s-a deplasat in aceeasi directie inca 50 de metri, unghiul loviturii fiind de cel putin 40 de grade.

Masina mea s-a rotit, ceea ce inseamna ca eu am fost cel lovit pentru ca altfel autoturismul Ferrari este o masina stabila. Taxiul este cel care mi-a schimbat directia de mers", a spus Adrian Cocoana.

Inculpatul este acuzat de omor din culpa si fuga de la locul accidentului. El a explicat si de ce a ales sa fuga de la locul accidentului. "Am fost in stare de soc. Nu am o explicatie logica pentru fuga de la locul accidentului. Cu toate acestea, nu ma consider raspunzator pentru producerea accidentului".

Avocatii lui Cocoana au sustinut ca clientul lor nu ar fi un pericol social si ca, mai mult, taximetristul implicat si in accident ar fi de vina. "Eu zic ca se contureaza o culpa comuna, atat a lui Cocoana, cat si a taximetristului. Problema este ca eu nu inteleg de ce Parchetul s-a grabit pentru ca in 99,99% dintre situatii asemanatoare nu se emite mandat de arestare. Trebuie facuta o expertiza tehnica prin care sa se stabileasca dinamica producerii accidentului", a declarat unul dintre avocatii lui Cocoana, Petre Petrisor, fostul presedinte al Tribunalului Timis.

Avocatul Marin Balc a declarat la randul sau ca "masura arestarii preventive e obligatorie doar in cazul infractiunilor flagrante, mai ales ca limita superioara a pedepsei este de sapte ani. Oare nu s-a incalcat principiul prevazut in Constitutie? Ar putea el (Cocoana, n.r) fi un pericol social prin faptul ca are o situatie materiala exceptionala sau s-a luat masura arestarii lui pentru a da satisfactie mass-media? In plus, nu mai exista riscul ca inculpatul sa produca si alte accidente intrucat are permisul de conducere suspendat. Inainte de toate, trebuie sa nu uitam de prezumtia de nevinovatie".

Avocatii lui Cocoana au solicitat contestarea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile. Cocoana este acuzat de omor din culpa si fuga de la locul accidentului.

Accidentul in care a fost implicat Cocoana s-a produs in urma cu o saptamana, pe strada Calea Aradului din Timisoara. In timp ce conducea autoturismul marca Ferrari dinspre strada Circumvalatiunii spre Piata Marasti, el s-a angajat in depasirea neregulamentara a unui autoturism VW Golf care circula pe banda a doua, trecand pe sensul opus de mers peste marcajul continuu.

Nu s-a asigurat la revenirea pe banda a doua si a intrat in coliziune cu un taximetru, fiind proiectat pe trotuarul de pe sensul opus de mers, unde a lovit doi pietoni care mergeau regulamentar pe trotuar. In urma accidentului, unul dintre pietoni, Reja Lucian (28 de ani) a murit, iar prietena acestuia R. Cristina (27 de ani) a fost ranita usor.

Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
#ferrari, #Timisoara, #accident, #mort, #arest, #tribunal avocati , #stiri Ferrari