Un Ferrari din 1963, cea mai scumpa masina din lume. Cu cat a fost vanduta

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 10:59
2957 citiri
Un Ferrari din 1963, cea mai scumpa masina din lume. Cu cat a fost vanduta
Foto: The Telegraph

Un Ferrari GTO de curse din anul 1963 a devenit cel mai scump autoturism din lume, dupa ce a fost vandut pentru suma de 52 de milioane de dolari.

Masina de culoare rosie a fost achizitionata de un cumparator necunoscut, fiind vorba despre o tranzactie privata, au precizat trei specialisti pentru Bloomberg, care au confirmat pretul automobilului de curse.

Pana de curand, masina i-a apartinut unui colectionar spaniol. Pretul este cu 49% mai mare decat suma record platita anul trecut tot pentru un Ferrari GTO.

Ferrari de curse din 1953, vandut pentru 11,9 milioane de dolari la licitatie

Valoarea masinilor clasice, in special a modelelor Ferrari din anii 1950 si 1960, se afla in continua crestere, atragand pasionati de automobile vechi, colectionari, investitori si speculanti.

"In prezent, modelul GTO este considerata cea mai valoroasa masina pe care ai putea sa o ai. Este ca Mona Lisa. Are ceva mistic. Daca ai un GTO inseamna ca ai o colectie grozava", a spus dealerul de autoturisme Don Williams din California.

Masina a fost achizitionata de colectionarul Pappalardo in 1974, fiind restaurata si condusa de acesta in mai multe curse istorice de-a lungul anilor. A participat inclusiv la cursa Le Mans Classic, in 2002, inainte sa fie vanduta.

#Ferrari colectie pret, #Ferrari curse vandut, #masina scumpa Ferrari , #stiri Ferrari