Cum arată primul SUV de la Ferrari. Prețul mașinii cu 12 cilindri este amețitor VIDEO

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 08:31
5279 citiri
Cum arată primul SUV de la Ferrari. Prețul mașinii cu 12 cilindri este amețitor VIDEO
Deşi a intrat târziu pe piaţa SUV-urilor, marca italiană renumită pentru logo-ul său care reprezintă un cal, este sigură că stilul de maşină sport de lux al Purosangue va fi în top FOTO captură YouTube/ Ferrari

Ferrari a prezentat marţi, 14 septembrie, primul său SUV, Purosangue, cu 12 cilindri, la un preţ de 390.000 de euro, destinat şoferilor super bogaţi care încă nu sunt pregătiţi să conducă un vehicul complet electric.

Deşi a intrat târziu pe piaţa SUV-urilor, marca italiană renumită pentru logo-ul său care reprezintă un cal, este sigură că stilul de maşină sport de lux al Purosangue (pursânge) va face modelul să iasă în evidenţă.

”De când am anunţat că este un V12 (în luna mai), interesul pentru maşină a explodat”, a declarat directorul comercial şi de marketing Enrico Galliera, la sediul Ferrari din Maranello, adăugând că producătorul auto a fost inundată de precomenzi de la clienţii care au nici măcar nu l-am văzut.

Galliera nu a dat cifre.

În pofida dimensiunilor şi greutăţii sale, CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, preferă să descrie Purosangue cu patru uşi şi patru locuri, care are o viteză maximă de peste 310 km/h (190 mph), mai degrabă ca pe o maşină sport versatilă, decât ca pe un SUV.

Noul SUV ilustrează o dilemă cu care se confruntă mulţi producători auto consacraţi. Investitorii au făcut din producătorul de maşini electrice Tesla cea mai valoroasă companie din industrie, iar factorii de decizie din întreaga lume stabilesc termene limită pentru a opri vânzarea vehiculelor cu ardere internă.

Dar un grup mare de consumatori încă mai doresc vehicule pe benzină şi sunt dispuşi să plătească preţuri premium pentru ele.

Ferrari a adoptat electrificarea în planul său de afaceri, în iunie, dar adoptă o cale lentă către obiectivul său.

Directorii au refuzat să ofere detalii despre posibilele versiuni viitoare cu plug-in sau cu baterii ale Purosangue.

Pe parcursul mai multor zile, Ferrari va arata Purosangue unor 2.000 dintre clienţii săi de top, dar a primit deja ”mult mai multe” comenzi, a spus Galliera.

Maşina va fi unul dintre cele mai scumpe SUV-uri. Doar SUV-ul Rolls-Royce Cullinan este oferit la niveluri similare de preţ.

Pentru a păstra exclusivitatea, Ferrari s-a angajat să menţină vânzările Purosangue sub 20% din totalul livrărilor grupului, pe durata ciclului de viaţă al maşinii, care se preconizează că va fi de patru până la cinci ani, ca şi pentru celelalte modele ale sale.

Aceasta înseamnă o producţie totală estimată la puţin peste 11.000 de vehicule, marcând o abordare diferită faţă de Lamborghini şi Porsche, ambele deţinute de grupul Volkswagen, care anul trecut au realizat aproximativ 60% din vânzările lor din SUV-uri.

Livrările vor începe în al doilea trimestru al anului 2023, din Europa, listele de aşteptare fiind aşteptate să se extindă în următorii ani.

A fost nevoie de aproximativ patru ani pentru a dezvolta Purosangue, după ce Ferrari a anunţat în 2018 că va construi un SUV.

Înainte de aceasta, tehnologia nu era disponibilă pentru a oferi unei maşini cu o greutate mai mare de două tone o performanţă sportivă de top, a spus Galliera.

Schimbarea a venit datorită unuin sistem exclusiv de suspensie activă, alimentat de electricitate, dezvoltat de Ferrari împreună cu partenerul canadian Multimatic, a adăugat el.

Alte caracteristici cheie includ o nouă arhitectură concepută pentru a oferi maşinii un echilibru îmbunătăţit, direcţie independentă pe patru roţi şi un motor de 6,5 litri şi 725 de cai putere.

Ferrari, care are deja patru maşini hibride în gama sa, a promis 15 modele noi între anul viitor şi 2026, inclusiv prima sa maşină complet electrică, aşteptată în 2025.

Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
România este un importator net de produse. Așa se traduce informația vehiculată în diferitele informări de presă ale autorităților despre balanța comercială – România importă mai...
Ford va lansa un nou model electric fabricat în Germania și inspirat de Volkswagen. Specificațiile noului SUV Coupe
Ford va lansa un nou model electric fabricat în Germania și inspirat de Volkswagen. Specificațiile noului SUV Coupe
Ford a conformat oficial data lansării unui nou crossover electric pentru piața europeană. Noul model va fi bazat pe o platformă Volkswagen și ar putea fi numit Capri. Constructorul american...
#ferrari, #SUV, #masini, #industria auto , #stiri auto
  1. Delta Dunării, promovată în presa britanică: ”Este Amazonul Europei”
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
  4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  5. S-au ieftinit din nou carburanții. Prețuri mai mici atât la benzină, cât și la motorină
  6. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  7. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  8. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  9. Portavionul special de pe care se pot lansa drone de orice tip se construiește în România
  10. 5 mituri comune despre întreținerea mașinilor. De ce ar putea fi costisitor să le crezi