Motivul pentru care președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu mai transmite mesajul video în cadrul Festivalului de la San Remo

Luni, 06 Februarie 2023, ora 19:45
3503 citiri
Motivul pentru care președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu mai transmite mesajul video în cadrul Festivalului de la San Remo
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO: Facebook

Organizatorii Festivalul muzicii italiene de la San Remo au anunțat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu va mai avea un mesaj video ci va trimite o scrisoare pe care o va citit prezentatorul evenimentului,

Festivalul de la San Remo, care se desfăşoară între 7 şi 11 februarie, este un eveniment organizat pentru prima dată în urmă cu peste 70 de ani, care atrage audienţe record la televizor şi care a inspirat mai celebrul concurs muzical Eurovision.

Zelenski urma să apară într-un mesaj video în seara de închidere, însă şeful programelor de divertisment în prime time de la RAI TV a declarat că prezentatorul festivalului, cunoscut sub numele de Amadeus, va citi în schimb o declaraţie a liderului ucrainean.

"Preşedintele ne-a spus prin intermediul ambasadorului său că este fericit să îmi scrie o scrisoare şi că voi citi această scrisoare de pe scenă", a declarat Amadeus într-o conferinţă de presă la care şeful programelor de divertisment în prime time de la RAI TV, Stefano Coletta, a luat de asemenea cuvântul.

Potrivit ANSA, Coletta a declarat că RAI s-a aflat în contact permanent cu ministrul adjunct de externe ucrainean Andri Melnik în legătură cu această apariţie controversată.

Apariţia lui Zelenski la Festivalul de la San Remo stârnise un şir de comentarii critice din partea unei serii de personalităţi politice, precum şi o petiţie online care îndemna RAI să renunţe la idee. Luni după amiaza, aceasta strânsese aproape 95.000 de semnatari.

Vicepremierul italian Matteo Salvini s-a numărat printre cei care şi-au exprimat îndoielile cu privire la cât de potrivită este amestecarea divertismentului cu discuţii despre război şi moarte.

Zelenski s-a adresat prin intermediul unui mesaj video la gala Globurilor de Aur de luna trecută. El s-a folosit de ocazie pentru a-şi exprima încrederea în victoria în războiul cu Rusia şi pentru a mulţumi "oamenilor liberi din lumea liberă" pentru sprijinul acordat.

#festiva San Remo Italia, #Volodimir Zelenski, #razboi Ucraina, #mesaj , #Razboi Ucraina