Festivalul Sighișoara Medievală 2022: statui gigantice aduse special, ghilotine, catapulte. Programul evenimentului patronat de Principesa Margareta VIDEO

Sambata, 30 Iulie 2022, ora 08:05
5103 citiri
Festivalul Sighișoara Medievală 2022: statui gigantice aduse special, ghilotine, catapulte. Programul evenimentului patronat de Principesa Margareta VIDEO
Imagine de la ediția din 222 a Festivalului Medieval Sighișoara FOTO / Facebook RadioSon Sighisoara

Primarul municipiului Sighişoara, Ioan Iulian Sîrbu, a declarat vineri seara, în deschiderea celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală, organizat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, că municipalitatea a adus statui gigantice ale unor cavaleri, ghilotine, catapulte şi tunuri, pentru recrearea unei atmosfere medievale autentice.

"Mă bucur foarte mult că am ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalul lui Sighişoara Medievală. Este un eveniment mult aşteptat de către turişti, de către toţi localnicii municipiului Sighişoara, iar în aceste trei zile vom avea în Cetate Medievală o atmosferă de vis, o atmosferă autentic medievală. (...)

Statuetele acestea (amplasate în faţa Primăriei Sighişoara - n.r.) au fost aduse special pentru Festivalul Medieval, fiindcă am spus să încercăm să creăm o atmosferă cât mai autentic medievală. De asemenea, avem mai multe astfel de obiecte în cetate, cum ar fi ghilotine, catapulte, tunuri, tocmai pentru a încerca să creăm cât mai mult atmosfera de altădată", a declarat Ioan Iulian Sîrbu.

Având în vedere prognoza meteo, care prevede o serie de averse la Sighişoara pe parcursul festivalului, edilul a precizat presei că se aşteaptă la peste 15.000 de vizitatori.

"Ne aşteptăm la peste 15.000 de vizitatori chiar şi în aceste condiţii, având în vedere că toate cazările au fost epuizate şi în continuare turiştii vin. Numărul de turişti străini a crescut foarte mult de anul trecut şi datorită ridicării restricţiilor şi consider că acesta este un lucru foarte bun. (...)

Pot spune că, pe lângă tot ce oferă Sighişoara, pe lângă apartamentele şi tot ce se găseşte pe site-urile de închiriere, avem turişti care s-au cazat la Mediaş pentru acest festival. Centrul de Informare Turistică din Oraşul de Jos centralizează dacă mai apar locuri de cazare în zona Sighişoara, astfel încât turiştii şi cei interesaţi să poată beneficia într-un timp cât mai scurt de cazare", a afirmat primarul.

Pentru revenirea Festivalului Sighişoara Medievală la ceea ce a fost înainte de pandemie, Ioan Iulian Sîrbu a arătat că se va încerca, anual, diversificarea programului, prin promovarea de teme şi de programe interesante.

Intenţia primarului Sighişoarei este implicarea populaţiei oraşului în acest festival şi pe acest considerent a pus la dispoziţia localnicilor, dar şi a turiştilor, un centru de unde se pot achiziţiona costume medievale.

Festivalul Sighişoara Medievală a debutat, vineri seara, cu o paradă a participanţilor, urmată de rugăciunea cavalerilor şi o festivitate dedicată Zilei Imnului Naţional.

Festivalul se desfăşoară până duminică, timp în care Cetatea Medievală a Sighişoarei este locul de întâlnire pentru cavaleri, domniţe, zâne, teutoni, cimpoieri şi robi, la care se adaugă muzica medievală, dansurile, teatrul şi atelierele.

Prima seară a festivalului s-a încheiat cu un concert susţinut de trupa Bucovina şi cu salve de tun.

Întreg programul Festuivalului poate fi consultat AICI.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#festival, #Festival Sighisoara Medievala, #festival Sighisoara, #distractie , #festival