Fetița de 10 ani care și-a plănuit propria înmormântare ”Voia să fie îngropată cu bunica ei. Se gândise la toate”

Autor: N.G.
Marti, 06 Decembrie 2022, ora 20:57
3555 citiri
Fetița de 10 ani care și-a plănuit propria înmormântare ”Voia să fie îngropată cu bunica ei. Se gândise la toate”
Crystal Smith împreună cu mama ei FOTO Sabrina Amor

O fetiţă de 10 de ani din Țara Galilor şi-a plănuit propria înmormântare, înante de a pierde lupta cu o boală nemiloasă.

Crystal Smith avea doar 10 ani când a murit de cancer. A fost diagnosticată la 6 ani cu neuroblastom cu risc ridicat. Mama, Sabrina Amor, a mărturisit că fetiţa a plănuit totul, inclusiv locul unde îşi dorea să fie înmormântată.

Copila, originară din Cardiff, Ţara Galilor, a renunţat la copilărie brusc. La doar 6 ani, medicii aveau să descopere că suferă de un tip de cancer foarte violent. Se plângea de dureri de stomac şi de picioare de luni de zile, dar analizele nu arătau nimic concludent, potrivit observatornews.ro.

În 2015, un test de sânge a arătat că era grav anemică, iar investigațiile ulterioare la Spitalul Universitar din Cardiff din Wales au dezvăluit că avea cancer, relatează WalesOnline.

”Se gândise la toate”

Crystal a început imediat rundele de chimioterapie, radoterapie și imunoterapie, înainte de a primi în cele din urmă un transplant de măduvă osoasă. A intrat în remisie în 2017, un moment de bucurie pe care toată familia l-a simţit fără gândul că ar putea fi doar liniştea de dinaintea furtunii. Un an mai târziu, în ianuarie 2018, cancerul a revenit.

Au fost nevoiţi să aştepte trei luni înainte ca Crystal să poată primi orice tratament, deoarece erau șanse mai mari ca acesta să funcționeze dacă cancerul era mai răspândit ca să fie atacat. În decembrie lupta s-a încheiat pentru copilă.

„Avea 10 ani când a murit, dar parcă era mai mare. Își plănuia deja propria înmormântare. Voia să fie înmormântată cu bunica ei. Se gândise la toate. Voia o trăsură trasă de cai, eu îi spusesem să aştepte să nu ia decizii, dar așa era, știa ce vrea. Era încă un copil înflăcărat şi plin de viaţă. Dacă o cunoşteai, nu aveai cum să o mai uiţi. A apucat să îşi cunoască frăţiorul”, a povestit mama, potrivit sursei citate.

Citește și:
O femeie de 33 de ani din Alba a murit la trei zile după ce a născut acasă. Bebelușul este bine
O femeie de 33 de ani din Alba a murit la trei zile după ce a născut acasă. Bebelușul este bine
O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță. Femeii i s-a făcut rău...
A murit unul dintre cei mai haioși actori de comedie
A murit unul dintre cei mai haioși actori de comedie
George R. Robertson, actorul care l-a interpretat pe șeful Hurst în franciza cinematografică Academia de Poliție, a murit la vârsta de 89 de ani. Decesul actorului a fost anunțat de...