Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Povestea tristă a două fetițe rănite grav într-un incendiu. Bunicul lor ceruse ordin de protecție împotriva prietenului mamei

Joi, 10 Februarie 2022, ora 11:02
2924 citiri
Povestea tristă a două fetițe rănite grav într-un incendiu. Bunicul lor ceruse ordin de protecție împotriva prietenului mamei
Pompierii au stins incendiul care le cuprinsese casa copilelor FOTO: ISU Iasi

Două fete de 3 și 4 ani au fost grav rănite într-un incendiu care le-a cuprins casa miercuri, 9 februarie. Cele două copile rămăseseră în casa din comuna Trifești, județul Iași, în grija surorii lor mai mari, în vârstă de 11 ani.

Mama lor era plecată împreună cu concubinul la Judecătoria Iași unde acesta avea termen într-un proces, potrivit Ziarul de Iași.

Bunicul fetelor ceruse ordin de protecţie împotriva iubitului fiicei sale, care ar fi agresat copiii şi care l-ar fi ameninţat inclusiv pe el în mai multe rânduri.

Incendiul ar fi pornit de la o scânteie care a sărit din foc, în apropierea sobei fiind şi o sticlă cu benzină. Un localnic, în vârstă de 50 de ani, a intrat printre flăcări şi a scos cei trei copii din casă.

Copiii, agresați de concubinul mamei

Cei trei copii, împreună cu mama şi concubinul, stăteau în casa bunicului, care s-a plâns în mai multe rânduri de agresivitatea acestuia.

"Se auzea scandal într-o seară, se auzea ţipând fata cea mare, iar când bunicul s-a dus la geam să vadă despre ce e vorba, a văzut că o ţinea cu mâna de gură ca să nu mai ţipe. A sărit la bătaie şi la bunicul copiilor, îl ameninţa", au precizat surse apropiate ale familiei. Bunicul fetelor a mers inclusiv la Primărie, de unde a cerut ajutor.

"Familia era monitorizată de noi, mama copiilor trăia în concubinaj cu cineva în casa tatălui ei, bunicul copiilor. El a venit la noi, a făcut o sesizare că acesta nu ar avea un comportament corespunzător şi noi am făcut cerere pentru ordin de protecţie. Azi (n.red. miercuri) avea termen, şi ea a plecat cu el la Iaşi, la proces", a explicat Radu Ciornei, viceprimarul comunei Trifeşti.

Fetele sunt în stare gravă

Cei trei copii au fost duşi la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi, fetiţele de 3 şi 4 ani având arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului. Fetele au arsuri pe faţă, mâini şi torace, iar medicii spun că prognosticul este unul rezervat. La spital a ajuns şi mama fetelor, care s-a internat în zona ATI tampon, unde urma să fie testată şi apoi internată pentru a fi alături de copii.

"La o primă evaluare, unul dintre pacienţi este afectat pe 60% din suprafaţa corporală, celălalt are estimată o suprafaţă de 45%. Pacienţii sunt gravi, cu prognostic rezervat având în vedere vârsta şi suprafaţa", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Fata mai mare, de 11 ani, are arsuri pe 2% din corp şi a povestit medicilor că a luat foc pătuţul în care se aflau surorile cele mici, fiind cuprinse de flacăra în jurul lor. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) din Iaşi au spus că bunica din partea mamei a cerut plasamentul pentru fata cea mare pentru că între ele era "o legătură de afecţiune puternică".

Fata nu are paternitate recunoscută. În acest moment, cei de la DGASPC urmează să vadă ce măsuri pot fi luate, ieri asistenţii sociali şi un psiholog au mers la spital pentru a evalua situaţia.

"În măsura în care vom considera de cuviinţă vom lua o măsură de protecţie ori în familia extinsă, ori la asistenţii maternali. De asemenea, vom iniţia şi un program de consiliere pentru cei trei copii. Sperăm ca lucrurile să fie bine, este un caz regretabil", a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea privind ordinul de protecție.

Avocatul care l-a reprezentat pe concubinul femeii a precizat că nu a fost menţionat nimic despre o agresiune împotriva copiilor, ci agresiunile ar fi avut loc doar între cei doi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fetite arese incendiu trifesti, #cerere protectie bunic fetite, #concubin agresiv , #stiri sociale