Ziare.com

Cum va evolua automobilul in viitor

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 19:06

   

Cum va evolua automobilul in viitor
In timp ce criza mondiala se accentueaza la toate nivelurile, producatorii auto sunt fortati sa stabileasca strategii coerente de dezvoltare a autovehiculelor pentru perioada ce urmeaza.

Lucrurile se dezvolta cu viteze ametitoare si printre principalele subiecte fierbinti legate de automobilul viitorului se clasifica, fara indoiala, cel referitor la ce mai eficient sistem de propulsie.

Alegerea corecta a viitorului sistem de propulsie este un pariu important care va asigura insasi existenta actualelor companii producatoare.

Tendintele pietelor incep sa se contureze destul de clar:

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Fiat and Chrysler Group LLC mizeaza pe o strategie bazata pe penetrarea pietelor americane, cu automobile propulsate cu ajutorul gazului metanul, domeniu in care compania are o vasta experienta, sustinuta de cele 127.000 de vehicule astfel propulsate, vandute anul trecut in Europa, potrivit Bloomberg.

In acelasi timp, General Motors Co. si Toyota Motor Corp., pariaza pe automobilul electric. Acestia intampina o serie de obstacole, printre care infrastructura necesara pentru incarcarea bateriilor automobilului electric si costurile aditionale necesare utilizarii unui motor electric hibrid.

Astfel, costurile aditionale estimative pentru un motor alimentat pe metan ar fi de numai 3.000 de dolari, fata de 3.300 de dolari pentru diesel si de 8.000 de dolari pentru un hibrid electric.

O alta companie care anunta cu mare incredere un sistem revolutionar pentru propulsia automobilului viitorului inca din 2008, Tata Motors, isi propunea sa intre tot pe piata americana inca din septembrie 2010 cu modele propulsate de motorul cu aer comprimat dezvoltat de compania franceza MDI.

Intrucat s-au inregistrat probleme majore in legatura cu autonomia vehiculelor, preconizata a fi initial de 1.500 de kilometri, ulterior, pe timpul testelor, obtinandu-se valori mult inferioare, la o viteza maxima de 110 km/h, compania nu a mai promovat acest produs, totul ramand la faza de testare.

Evolutiile din viitorul apropiat ale companiile enumerate mai sus urmeaza sa determine noul lider mondial al pietei auto.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1665 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor