Fiat ar putea produce in Italia masini Chrysler pe care sa le exporte in SUA

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 14:37
2042 citiri
Fiat ar putea produce in Italia masini Chrysler pe care sa le exporte in SUA
Foto: Bloomberg

Constructorul auto Fiat ar putea produce masini Chrysler in Italia, unde fabrica Fiat functioneaza la jumatate din capacitate, pentru a le exporta in SUA potrivit unui plan analizat de directorul ambelor companii, Sergio Marchionne.

Capacitatea Chrysler din SUA, companie controlata de Fiat, se apropie de nivelul maxim, pe fondul cresterii foarte mari a vanzarilor, potrivit Bloomberg.

Astfel, Marchionne cere guvernului italian sa reduca taxele pentru exporturile de vehicule pentru a putea construi competitiv masini in Italia pentru America de Nord, conform unor surse implicate in discutii.

Seful Fiat ar putea anunta planul pana la sfarsitul lunii octombrie.

Fiat a suspendat investitiile in Italia, reducand cheltuielile in Europa cu 500 de milioane de euro in 2012, si a amant lansarea unor noi modele, in contextul in care compania se apropiede o pierdere de 700 de milioane de euro in regiune in acest an.

Piata auto europeana ar putea inregistra in acest an cel mai mare declin din ultimii 19 ani.

Marchionne i-a comunicat premierului italian Mario Monti, pe 22 septembrie, ca Fiat doreste sa isi consolideze pozitia ca exportator. Ministerul italian al Dezvoltatii Economice si producatorul auto lucreaza la elaborarea unor masuri in vederea facilitarii exporturilor.

"Trebuie sa ajungem la un acord cat mai repede, nu putem astepta pentru totdeauna. Avem nevoie de sprijin, nu putem sa facem totul singuri. Trebuie sa cream conditii in Italia pentru exporturi", a spus seful Fiat.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Fiat constructie Chrysler Italia, #Fiat exporturi Italia, #masini Chrysler produse Italia, #piata auto Europa , #stiri Fiat