Ziare.com

Fiat si Peugeot ar putea sa se alieze pentru a lupta impotriva Volkswagen

de Razvan Alistar
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 11:41

   

Fiat si Peugeot ar putea sa se alieze pentru a lupta impotriva Volkswagen
Dupa ce a rezistat multa vreme propunerilor de la compania rivala Fiat, Peugeot ar putea decide ca o alianta cu italienii ar putea fi singura cale de a reduce decalajul fata de grupul german Volkswagen.

Puterea de investitii a producatorului de masini german, precum si extinderea geografica a acestuia fac ca producatorii mai mici sa riste sa ramane in urma daca nu se asociaza pentru a reduce capacitatea si a impartii costurile dezvoltarii de masini noi, informeaza Reuters.

"Peugeot are nevoie, cu siguranta, de mai multa anvergura", a declarat Philippe Houchois, un analist al UBS.

"Francezii au rezistat ideii de asociere mult timp, insa acum chiar au nevoie sa faca asta", a continuat acesta.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Volkswagen se afla deja inaintea "rudelor sale latine", avand un plan de investitii pentru modele noi de 62 de miliarde de euro, pentru perioada 2011-2016.

In schimb, Peugeot a alocat doar 3,7 miliarde de dolari in perioada 2008-2011 departamentului de investitii, cercetare si dezvoltare, in timp ce Fiat si Chrysler au planuita o investitie de 26 de miliarde de euro din 2010 pana in 2014.

Tendintele de pe piata nu sunt optimiste pentru cele doua companii, cererea de masini in Europa Occidentala scazand cu 6% in 2012, ceea ce va face concurenta preturilor extrem de dura, chiar daca producatorii se lupta sa castige teren in pietele cheie cum ar fi Brazilia, Rusia, India si China.

"Nimeni nu vrea mai multa expunere in Europa, dar daca esti deja acolo, ai nevoie de mai multa amploare", a continuat Houchois.

Fiat a efectuat 45% din vanzarile sale in Europa, in timp ce Peugeot 54%, cea mai mare cota dintre producatorii majori de automobile, potrivit LMC Automotive.

Ambele companii au depasit procentul de scadere al vanzarilor in Europa, de 1,4%, livrarile de Fiat scazand cu 12%, cele ale Peugeot cu 9%, in timp ce Volkswagen a crescut cu 8%.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1149 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor