Titlurile Fiat au fost suspendate pe bursa din Milano

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 12:02
656 citiri
Titlurile Fiat au fost suspendate pe bursa din Milano

Cotatia titlurilor Fiat a fost suspendata marti inainte de deschiderea bursei din Milano, in contextul in care grupul poarta discutii pentru un parteneriat cu Chrysler.

Negocierile ar putea duce la achizitionarea de catre Fiat a unei participatii in cadrul grupului american aflat in pragul falimentului, relateaza Les Echos.

"Intre cele doua grupuri au loc discutii legate de posibilitatea Chrysler de a utiliza tehnologia Fiat in schimbul unui pachet de actiuni", a declarat o sursa citata de Reuters.

Un acord cu Fiat ar permite grupului Chrysler sa produca autoturisme mai putin poluante.

"Pentru a obtine finantare, constructorii americani trebuie sa se dovedeasca intr-adevar hotarati sa dezvolte pe termen scurt o noua gama de vehicule, cu un grad mai redus al emisiilor", a mai spus sursa. "Pe cont propriu, Chrysler nu va putea indeplini aceasta conditie", a subliniat aceasta.

Existenta unor discutii intre cele doua grupuri a fost anuntata luni pe pagina de internet a unei publicatii auto. Potrivit Automotive News Europe, ce citeaza surse anonime, Fiat ar putea achizitiona 35% din Chrysler, ce ar avea in schimb acces la sasiurile, motoarele si transmisiile Fiat.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#fiat chrysler discutii, #actiuni fiat oprite, #autoturisme poluante fiat , #stiri Fiat