Dovada că mingea nu a iesit din teren la golul Japoniei. Explicațiile FIFA VIDEO

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 19:32
5654 citiri
Dovada că mingea nu a iesit din teren la golul Japoniei. Explicațiile FIFA VIDEO
Faza din meciul Spania - Japonia

FIFA a venit cu explicații după faza controversată din meciul Spania - Japonia.

Arbitrul a anulat inițial reușita asiaticilor pentru faptul că mingea a ieșit din terenul de joc, dar sistemul VAR i-a transmis centralul că golul trebuie validat.

Datorită acestei reușite, Japonia a învins Spania cu 2-1 și s-a calificat în optimi în dauna Germaniei.

La o zi după meci, FIFA a explicat de ce arbitrul a validat golul japonezilor.

"Al doilea gol al Japoniei contra Spaniei a fost verificat de VAR pentru a se stabili dacă mingea a ieșit din teren. Oficialii au folosit camerele de pe linia porții pentru a verifica dacă balonul a rămas parțial în teren sau nu.

Alte camere pot oferi imagini înșelătoare, însă din dovezile pe care le-am avut la dispoziție, s-a constatat că mingea nu a părăsit cu întreaga circumferință suprafața de joc", a transmis FIFA.

Forul fotbalistic a postat și un filmuleț în sensul acesta, insinuând că unele imagini de pe transmisia tv pot fi înșelătoare.