Decizie fara precedent a FIFA: Blatter si Platini, suspendati 8 ani!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 21 Decembrie 2015, ora 10:56
3549 citiri
Decizie fara precedent a FIFA: Blatter si Platini, suspendati 8 ani!

Federatia Internationala de Fotbal a luat o decizie fara precedent, Sepp Blatter si Michel Platini fiind suspendati cate opt ani de zile.

Comisia de Etica din cadrul FIFA a anuntat aceasta hotarare istorica pentru "sportul rege" prin intermediul unui comunicat de presa.

Dupa audieri ce au durat saptamani bune, membrii Comisiei au decis ca Blatter si Platini nu pot justifica legal o plata in valoare de doua milioane de franci elvetieni efectuata de presedintele FIFA in contul sefului UEFA.

"Domnul Blatter, in functia sa de presedinte al FIFA, a autorizat o plata in valoare de doua milioane de franci elvetieni din conturile forului mondial catre Michel Platini, in februarie 2011. Domnul Blatter a autorizat aceasta plata care nu avea nicio baza legala in contractul semnat de cei doi in data de 25 august 1999.

Blatter rupe tacerea si face dezvaluiri incendiare din culisele FIFA: Conspiratia mondiala care l-a ingenuncheat

Nici in declaratia scrisa si nici in audierea din cadrul Comisiei domnul Blatter nu a reusit sa demonstreze ca a existat o alta baza legala pentru aceasta plata. Argumentul sau, acela al unei intelegeri verbale, a fost neconvingator si a fost respins de Comisie", se arata in comunicatul FIFA.

Decizie radicala la FIFA: Blatter si Platini au fost suspendati!

In cazul lui Michel Platini, acuzatiile sunt similare, fostul, de-acum, presedinte al UEFA fiind acuzat ca a incasat suma de doua milioane de franci elvetieni fara a avea vreo baza legala.

Prin urmare, cei doi "grei" ai fotbalului mondial au fost suspendati cate opt ani din orice activitate legata de fotbal.

In plus, Blatter a fost amendat cu 50 de mii de franci elvetieni, iar Platini cu 80.000 de franci.

Aceasta decizie radicala a FIFA inseamna ca Blatter si Platini nu se vor putea implica in alegerile pentru sefia forului mondial, programate la inceputul anului viitor.

Platini a anuntat ca dorea sa candideze pentru postul de presedinte, insa dosarul sau a fost respins cu putin timp inainte ca fostul mare fotbalist sa fie suspendat provizoriu.

Este de asteptat ca cei doi, Blatter si Platini, sa atace aceasta hotarare inclusiv la TAS sau chiar in instantele civile elvetiene.

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...