Iata scrisoarea trimisa de FIFA care sperie Romania!

Joi, 12 Iulie 2012, ora 17:22
5595 citiri
Iata scrisoarea trimisa de FIFA care sperie Romania!

Iata mai jos scrisoarea pe care FIFA a trimis-o pe adresa FRF si prin care Federatia Romana de Fotbal e avertizata ca risca sa fie exclusa din competitiile internationale:

"Dorim sa facem referire la corespondenta noastra anterioara din data de 16 septembrie si 4 noiembrie 2011, prin care ne-am exprimat pozitia cu privire la obligatiile care ii revin unei asociatii fotbalistice afiliate la FIFA, conform Statutului FIFA. Cu toate acestea, am dori sa reiteram in primul rand ca, asa cum am aratat in corespondenta noastra mentionata mai sus, apelarea la instantele de drept comun este interzisa, in afara de cazul in care acest lucru este prevazut in mod specific in regulamentul FIFA (cf. art. 64 alin. 2 din Statutul FIFA). In acest sens, art. 64 alin. 3 din Statutul FIFA prevede ca fiecare asociatie membra trebuie sa introduca in statutul sau regulamentul sau o clauza care sa stipuleze ca este interzisa inaintarea catre instantele de drept comun a litigiilor din cadrul asociatiei sau a litigiilor implicand ligile, membrii ligilor, cluburile, membrii cluburilor, jucatorii, oficialii si oficialii altor asociatii. In locul apelarii la instantele de drept comun, se va prevedea posibilitatea arbitrajului, litigiile de acest gen trebuind sa fie inaintate unui tribunal de arbitraj independent, legal constituit, recunoscut prin regulamentul asociatiei sau confederatiei membre respective sau Tribunalului Arbitral al Sportului (cf. art. 64 alin. 3 din Statutul FIFA). Fara a intra in contradictie cu cele de mai sus, am dori sa subliniem inca o data faptul ca apelarea la instantele de drept comun nu este interzisa in cazul in care regulamentul FIFA prevede in mod expres acest lucru sau prevede inaintarea anumitor litigii catre instantele de drept comun

In plus, fiecare asociatie membra va asigura implementarea celor de mai sus la nivelul asociatiei membre, daca este necesar prin introducerea unei obligatii catre membrii sai (cf. Statutului FIFA, art. 64 alin. 3, subalin. 2, prima fraza). In acest context, dorim sa subliniem ca in Statutul FIFA, la art. 64 alin. 3, subalin. 2, la final, se stipuleaza faptul ca fiecare asociatie membra va aplica sanctiuni oricarei parti care nu respecta aceasta obligatie si se va asigura ca orice apel impotriva acestor sanctiuni va fi inaintat spre arbitraj si nu catre instantele de drept comun.

In plus, in ceea ce priveste posibilele sanctiuni aplicate Federatiei Romane de Fotbal in cazul nerespectarii prevederilor statutare susmentionate, avand in vedere corespondenta noastra din 16 septembrie si 4 noiembrie 2001, facem trimitere la art. 66 din Statutul FIFA, conform caruia incalcarea prevederilor Statutului FIFA va fi pedepsita conform Codului disciplinar al FIFA. Din punctul nostru de vedere, credem ca aceasta trimitere este suficienta, avand in vedere ca o enumerare a tuturor sanctiunilor posibile mentionate la art. 10-12 din Codul disciplinar al FIFA este inutila. De asemenea, dorim sa reliefam faptul ca incalcarea obligatiilor ce ii revin de catre o asociatie membra poate atrage aplicarea de sanctiuni, cum ar fi suspendarea sau excluderea respectivei asociatii membre (art. 14 si art. 15 din Statutul FIFA).

Cu toate acestea, in masura in care legislatia romana nu pune la indoiala jurisdictia unui tribunal arbitral la nivel national, respectiv jurisdictia Tribunalului Arbitral al Sportului, FRF are dreptul si obligatia - conform celor mentionate mai sus, de a impune jurisdictia unui tribunal arbitral national sau a Tribunalului Arbitral al Sportului, ca ultima instanta si de a interzice recurgerea la instantele de drept comun. In cazul in care FRF nu isi respecta obligatiile ce ii revin ca membru FIFA, se poate considera ca FRF incalca Statutul FIFA.

Cu stima,

FEDERATION INTERNATIONALE DE FOOTBALL ASSOCIATION

Markus Kattner

Secretar General Adjunct"

Mircea Sandu anunta "o situatie periculoasa" pentru fotbalul romanesc!

Dragomir arunca in aer fotbalul romanesc: "Sa vedeti ce urmeaza!"

Federatia Romana de Fotbal a primit, joi dimineata, o avertizare oficiala din partea FIFA, legata de procesele pe care Universitatea Craiova le-au castigat in instantele civile din Romania.

FIFA ameninta: Romania poate fi exclusa din competitiile internationale!

Avertizarea FIFA vine la doar doua zile dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis nelegalitatea regulamentelor fotbalistice invocata de Universitatea Craiova, declarand ilegal si neconstitutional articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul si transferul jucatorului de fotbal.

Citeste si:
Florin Cîţu, după discuţia cu Marcel Ciolacu privind plafonarea prețurilor: „Am decis să o extindem până în vară”
Florin Cîţu, după discuţia cu Marcel Ciolacu privind plafonarea prețurilor: „Am decis să o extindem până în vară”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, 25 ianuarie, după discuţia pe care a avut-o cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că a propus extinderea plafonării de preţuri şi compensare...
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți, 25 ianuarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”O...
Comentarii
Android
rank 5
Ce fotbal ? Care fotbal ? Avem fotbalisti in tara ?
ETC
rank 1
Cel mai adesea fac pe desteptii prostii...:))))