Rasturnare de situatie: Ungurii ar putea fi depunctati de FIFA

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 07:55
5768 citiri
Rasturnare de situatie: Ungurii ar putea fi depunctati de FIFA

Prima masura pe care ungurii au luat-o dupa ce FIFA le-a suspendat terenul pentru partida cu Romania s-ar putea intoarce ca un bumerang impotriva lor.

Vecinii nostri au facut apel la decizia luata de Comisia de Disciplina a FIFA, dar s-ar putea alege cu o depunctare in grupa din care face parte si Romania, informeaza editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

FARE, reteaua de monitorizare a cazurilor de discriminare in sport, a avut un reprezentant la meciul Ungaria - Israel si a decis sa se implice in acest caz.

Reprezentantii FARE si-ar dori ca Ungaria sa fie depunctata. "E o masura bine venita, dar nu reflecta ce a sugerat presedintele FIFA ca se impune", a afirmat directorul executiv al FARE, Piara Powar.

De altfel, si presedintele FIFA Sepp Blatter a vorbit despre posibile depunctari in astfel de cazuri. Iar in contextul incidentelor din Italia, de la amicalul dintre Pro Patria si AC Milan, FIFA vrea sa arate ca nu mai tolereaza actele de rasism si discriminare si ar putea depuncta Ungaria.

"Condamnam un oribil episod de rasism, antisemitism, de natura agresiva, politica si provocatoare, comis de suporterii echipei nationale maghiare", se arata intr-un comunicat al FIFA.

In acest moment, Ungaria are acelasi numar de puncte ca si Romania (9) in grupa D din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014.

Comisia de Disciplina a FIFA a suspendat terenul Ungariei pentru un meci, astfel ca partida cu Romania, programata la 22 martie, se va disputa cu portile inchise.

FIFA a luat aceasta decizie ca urmare a comportamentului rasist pe care fanii maghiari l-au avut in timpul meciului amical cu Israel.

Ungurii vor plati si o amenda in valoare de 40 de mii de franci elvetieni.

C.S.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...