Sepp Blatter a demisionat de la sefia FIFA - oficial

Marti, 02 Iunie 2015, ora 20:02
9623 citiri
Sepp Blatter a demisionat de la sefia FIFA - oficial
Foto: Hepta.ro

Sepp Baltter a demisionat, marti seara, din functia de presedinte al FIFA, pe fondul scandalului de coruptie in care forul mondial este implicat in ultimele zile.

Omul care a condus in ultimii 17 ani destinele fotbalului mondial si-a anuntat demisia la doar cateva zile distanta dupa ce a castigat un nou mandat la sefia FIFA.

"Vreau sa fac doar ce este mai bine pentru FIFA si pentru aceasta institutie. Am decis sa iau cea mai buna decizie pentru fotbal", a spus Sepp Blatter.

El va ramane presedinte interimar pana cand vor avea loc noi alegeri.

In ultimele zile, pe fondul scandalului de coruptie in care este implicata FIFA, tot mai multe voci au sustinut ca Sepp Blatter va fi pus sub acuzare in urmatoarea perioada, dupa ce numele sau nu a aparut in ancheta initiala.

Autoritatile din Elvetia au arestat, miercuri dimineata, sapte persoane anchetate privind fapte de coruptie, intr-un caz instrumentat de FBI si Departamentul american de justitie.

Cele sapte persoane sunt Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepresedinte al FIFA si presedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, delegat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepresedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, si Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Cele sapte persoane sunt cercetate pentru luare de mita si alte foloase, incepand cu anii '90, suma trecand de peste 100 de milioane de dolari.

Persoanele vor fi extradate in SUA, unde vor fi judecate.

Aceasta ancheta a inceput dupa ce americanul Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv FIFA, a colaborat cu autoritatile american, pledand vinovat pentru acuzatii precum inselatorie, frauda electronica si complot. De asemenea, alte trei persoane au pledat vinovate in acest caz.

Conform informatiilor din presa, se investigheaza actiuni ce au avut legaturi in special cu evenimente din America. Autoritatile din Elvetia au anuntat insa ca vor declansa anchete pentru a cerceta si modul in care s-a facut repartizarea unor turnee finale.

De asemenea, exista informatii conform carora atribuirea Cupei Mondiale de fotbal din 2010 catre Africa de Sud s-ar fi facut prin acte de coruptie, fapt ce ar fi fost confirmat de sase dintre cei sapte arestati.

C.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sepp Blatter demisie FIFA , #stiri FIFA