Vladimir Putin intervine in forta in scandalul de la FIFA: ce le transmite americanilor

Joi, 28 Mai 2015, ora 12:41
9981 citiri
Vladimir Putin intervine in forta in scandalul de la FIFA: ce le transmite americanilor
Foto: Kremlin

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reactionat dupa ce sapte oficiali FIFA au fost arestati in Elvetia, cu doua zile inaintea alegerilor pentru sefia forului mondial.

Vladimir Putin spune ca SUA realizeaza un abuz prin aceasta ancheta ce vizeaza inalti oficiali ai fotbalului mondial.

"Este o alta incercare flagranta a Statelor Unite ale Americii de a-si extinde jurisdictia in alte state", a spus Putin.

De asemenea, Putin a mentionat ca episodul de miercuri reprezinta "o dovada clara" de a preveni realegerea lui Sepp Blatter.

In plus, presa rusa prezinta diverse scenarii potrivit carora intreaga operatiune este pusa la cale pentru ca SUA sa lase Rusia fara dreptul de a organiza Cupa Mondiala din 2018.

UEFA iese la atac dupa arestarile de la FIFA

Autoritatile din Elvetia au arestat, miercuri dimineata, sapte persoane anchetate privind fapte de coruptie, intr-un caz instrumentat de FBI si Departamentul american de justitie.

Cele sapte persoane sunt Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepresedinte al FIFA si presedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, delegat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepresedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, si Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Cele sapte persoane sunt cercetate pentru luare de mita si alte foloase, incepand cu anii '90, suma trecand de peste 100 de milioane de dolari.

Persoanele vor fi extradate in SUA, unde vor fi judecate.

Aceasta ancheta a inceput dupa ce americanul Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv FIFA, a colaborat cu autoritatile american, pledand vinovat pentru acuzatii precum inselatorie, frauda electronica si complot. De asemenea, alte trei persoane au pledat vinovate in acest caz.

Conform informatiilor din presa, se investigheaza actiuni ce au avut legaturi in special cu evenimente din America. Autoritatile din Elvetia au anuntat insa ca vor declansa anchete pentru a cerceta si modul in care s-a facut repartizarea unor turnee finale.

De asemenea, exista informatii conform carora atribuirea Cupei Mondiale de fotbal din 2010 catre Africa de Sud s-ar fi facut prin acte de coruptie, fapt ce ar fi fost confirmat de sase dintre cei sapte arestati.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Vladimir Putin arestari FIFA, #Vladimir Putin scandal FIFA , #stiri FIFA