Debut fulminant pentru unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2024

Luni, 04 Martie 2024, ora 23:04
2046 citiri
Debut fulminant pentru unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2024
Dune 2 FOTO facebook

Dune 2", continuarea cu buget mare a regizorului Denis Villeneuve a adunat 81,5 milioane de dolari la debutul său în box office-ul nord-american şi a oferit un impuls puternic şi necesar pentru cinematografele aflate în dificultate. Este cel mai bun debut de weekend din acest an şi cel mai consistent de la filmul "The Eras Tour" (93 de milioane de dolari) al lui Taylor Swift, din octombrie, scrie Variety.

"Este o deschidere remarcabilă pentru un sequel de science-fiction", a declarat David A. Gross de la firma de consultanţă cinematografică Franchise Entertainment Research. "Publicul se conectează cu aceste (personaje) umane şi vulnerabile".

Susţinut de recenzii pozitive (are un scor de 94% pe Rotten Tomatoes şi "A" la CinemaScore), "Dune 2" pare să-şi fi extins baza de fani dincolo de pasionaţii de SF. La începutul weekendului, Warner Bros, studioul care a realizat adaptarea romanului de referinţă al lui Frank Herbert din 1965, a estimat un start de 65 de milioane de dolari, deşi majoritatea pronosticurilor de box office indicau faptul că încasările vor depăşi 80 de milioane de dolari.

În box office-ul internaţional, continuarea a adăugat 97 de milioane de dolari pentru un total global de 178 de milioane de dolari.

"A pătruns cu adevărat în cultură", spune producătorul "Dune", Mary Parent.

Continuarea a fost programată iniţial pentru a ajunge pe marile ecrane în toamna anului trecut, dar a fost amânată pentru primăvară din cauza grevei actorilor, care i-a împiedicat pe starurile Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh şi restul distribuţiei să promoveze filmul.

Pe un îndepărtat loc doi, filmul biografic muzical al Paramount, "Bob Marley: One Love" a generat venituri de 7,4 milioane de dolari din 3.390 de cinematografe. Filmul, cu Kingsley Ben-Adir în rolul legendei muzicii, a devenit un succes surpriză de box office, cu 82,7 milioane de dolari în America de Nord şi 146 de milioane de dolari la nivel global.

Drama inspiraţională "Ordinary Angels", de Hilary Swank, a rămas pe locul al treilea, cu 3,8 milioane de dolari din 3.020 de locaţii. După două săptămâni pe marile ecrane, filmul realizat de Lionsgate şi Kingdom Story Company a strâns doar 12 milioane de dolari. Cu toate acestea, se pare că "Ordinary Angels" are un buget modest, ceea ce ar putea ajuta la compensarea acestor încasări slabe.

Pe locul patru, "Madame Web" a continuat să se zbată, cu 3,2 milioane de dolari din 3.116 săli de cinema. Filmul "Spider-Man" al Sony, cu Dakota Johnson în rolul unui paramedic cu abilităţi psihice, a costat 80 de milioane de dolari şi a generat până acum doar 40 de milioane de dolari pe plan intern şi 50 de milioane de dolari pe plan internaţional.

"The Chosen" a completat topul primelor cinci locuri, cu 3,1 milioane de dolari din 2.215 de săli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi...
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Ucraina se va confrunta cu o situație "dificilă", dar "nu catastrofală" pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai, a declarat șeful serviciilor de informații militare...
#Film, #Dune 2, #debut, #SUA, #fulminant, #America , #stiri media