Filmul românesc care intră pe piața americană anul acesta, comparat cu o peliculă de frații Coen sau Tarantino

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 20:03
8640 citiri
Filmul românesc care intră pe piața americană anul acesta, comparat cu o peliculă de frații Coen sau Tarantino
Filmul Oameni de treaba intra pe piata americana FOTO facebook

"Oameni de treabă/ Men of Deeds", cel mai nou film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc în rolurile principale, va fi disponibil din 25 aprilie pe Netflix.

Cu 10 nominalizări la Premiile Gopo şi o temă care a generat discuţii atât în rândul criticilor de film, cât şi al publicului, comedia neagră îl are ca protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, un fost poliţist de oraş, acum la datorie într-un sat de graniţă din nordul României. El speră să-şi găsească liniştea şi rostul, visând să aibă o livadă proprie, şi îşi umple timpul gestionând conflicte minore la barul local, ignorând în mare parte faptele îndoielnice ale primarului, precum şi alte lucruri dubioase ce se întâmplă în sat. Însă, atunci când o crimă tulbură mersul lucrurilor, Ilie încearcă să devină ce nu a fost niciodată: justiţiarul care arestează toţi vinovaţii.

"Oameni de treabă/ Men of Deeds" a atras atenţia presei de specialitate încă de la premiera internaţională, care a avut loc în cadrul festivalului de la Sarajevo în 2022, fiind comparat de publicaţia britanică Screen International cu un western de fraţii Coen sau Tarantino, în timp ce Variety l-a descris pe Ilie „un om ridicol de înnodat într-o cultură a corupţiei încât este greu de spus unde încep şi unde se termină propriile impulsuri şi principii”, iar Cineuropa a lăudat interpretarea remarcabilă a actorului principal, Iulian Postelnicu - „străluceşte cu adevărat, construind de la zero (cu un nou accent, postură şi o gamă impresionantă de grimase) un personaj pe care publicul nu va şti niciodată dacă ar trebui să-l compătimească sau să-l urască".

Interpretarea actorului Iulian Postelnicu i-a adus acestuia două premii, obţinute la Cottbus Film Festival (Germania) şi Namur International Film Festival (Belgia), precum şi o nominalizare la Premiile Gopo la categoria Cel mai bun actor în rol principal.

La Premiile Gopo, "Oameni de treabă/ Men of Deeds" beneficiază de 10 nominalizări la categoriile: Cel mai bun film de lungmetraj, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor în rol principal - Iulian Postelnicu, Cel mai bun actor în rol secundar - Vasile Muraru, Cea mai bună actriţă în rol secundar - Crina Semciuc, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură.

Recent, compania Dekanalog a achiziţionat drepturile de distribuţie ale filmului pentru SUA, unde "Oameni de treabă/ Men of Deeds" va fi lansat în cursul acestui an.

Filmul a fost selectat în peste 25 de festivaluri internaţionale, printre cele mai recente festivaluri la care şi-a anunţat prezenţa aflându-se Sofia Film Festival (Bulgaria), Making Waves New Romanian Cinema Festival in NYC (SUA), Barcelona Auteur Film Festival (Spania), Istanbul Film Festival (Turcia), Kinest Fest (Italia), SeeFest (Los Angeles, SUA) sau Beijing Film Festival (China).

Alături de Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc îi veţi regăsi în distribuţie pe actorii Oana Tudor, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Radu Ghilaş, Cezar Amitroaei, Lenuş Teodora Moraru, Alexandra Vicol, Ioan Creţescu, Petruţ Butuman, Marius Rusu, Bogdan Horga, Gheorghe Frunză, Irina Mititelu, Andrei Stehan, Vitalie Bichir, Cătălin Mîndru şi Delia Lupaşcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
În weekend, forțele coaliției formate din Israel, Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Iordania și alți parteneri au împiedicat un atac aerian major al Iranului asupra Israelului. Potrivit...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Film, #oameni de treaba, #SUA, #pelicula, #Tarantino, #coen, #iulian postelnicu , #stiri media
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Fara injuraturile si vulgaritatile traditionale,