Medicul liderului din Serie A pune cateva intrebari dureroase dupa moartea lui Davide Astori

Duminica, 04 Martie 2018, ora 16:15
12589 citiri
Medicul liderului din Serie A pune cateva intrebari dureroase dupa moartea lui Davide Astori
Foto: Twitter / Cristian Chivu

Medicul formatiei aflate pe primul loc in campionatul italian de fotbal, SSC Napoli, a pus cateva intrebari interesante dupa aflarea vestii mortii lui Davide Astori, capitanul lui AC Fiorentina, in varsta de doar 31 de ani.

Astori a murit intr-o camera de hotel din Italia, in Udine, acolo unde echipa sa urma sa joace azi in fata celor de la Udinese, duminica de la ora 16. Diagnosticul preliminar a fost de infarct miocardic:

Davide Astori, capitanul Fiorentinei, a murit la 31 de ani

Medicul echipei Napoli, Alfonso De Nicola, a oferit un interviu pentru televiziunea Mediaset, citat de publicatia tuttomercatoweb, in care a explicat care ar putea fi motivele unei asemenea tragedii: "Cum este posibil ca un sportiv profesionist sa moara in somn? Din pacate se poate intampla si s-a intamplat. Acest lucru trebuie sa creasca cercetarile pentru a depista asemenea probleme si a preveni asemenea tragedii in viitor. In Italia stam in avangarda pentru a preveni mortile subite. Este o patologie pe care o studiem in Italia mai mult ca in orice alta tara. Exista si reguli foarte stricte si teste inainte ca oricine sa primeasca acordul de a fi sportiv la nivel profesionist. Aceste testari sunt fundamentale pentru a opri si preveni problemele cardiace", puncta Nicola pentru sursa mai sus citata.

El s-a mai referit in continuare si la diferitele teste pe care un jucator de fotbal e obligat sa le faca in mod constant: "Legea spune ca in fiecare an, fiecare jucator trebuie sa sustina teste variate, inclusiv EKG-uri si teste pentru stress. Regulile spun ca EKG-urile sa aiba loc o data la 2 ani insa majoritatea, daca nu chiar toate cluburile fac aceste teste in fiecare an.

Evident insa trebuie mai mult studiu, mai multa cercetare si sa intelegem mai bine cum se poate intampla asa ceva", a incheiat declaratiile sale Nicola, medic sef la SSC Napoli.

Davide Astori a murit la doar 31 de ani, in noaptea de sambata spre duminica, la doar o zi dupa ce isi prelungise contractul cu Fiorentina pana in 2022.

Tanarul jucator italian cu 14 selectii la nationala mare lasa in urma o fetita de 2 ani, Francesca.

D.A.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#medic Napoli declaratii motive Astori moarte, #moarte Astori reactie medic Napoli teste , #stiri Fiorentina