O firmă care oferea servicii de catering mai multor unităţi de învăţământ din Bucureşti și Giurgiu a fost închisă. Neregulile grave descoperite de ANPC FOTO

Marti, 21 Martie 2023, ora 16:36
2582 citiri
O firmă care oferea servicii de catering mai multor unităţi de învăţământ din Bucureşti și Giurgiu a fost închisă. Neregulile grave descoperite de ANPC FOTO
Firma a fost amendată cu 10.000 de lei FOTO ANPC

O firmă care oferă servicii de catering pentru mai multe unităţi de învăţământ din Bucureşti a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care materii prime expirate şi echipamente de gătire neigienizate.

ANPC a transmis marţi, 21 martie, printr-un comunicat de presă, că în urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a făcut un control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unităţi de învăţământ şi instituţii din Bucureşti şi din localitatea Bolintin, judeţul Giurgiu.

Cele 12 entităţi al căror furnizor este operatorul economic sunt: Scoala nr. 200, sector 3, Scoala nr. 51, sector 2, Scoala Banu Băleanu, Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Crucea Roşie Bucureşti, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Disney Land SRL, Gokids Educational SRL, Asociaţia Ioni – Academia copiilor, Asociaţia pentru evoluţie – ROTAS, I&G Smart Vision SRL, Cireşel şi Cireşica SRL.

Echipele de control au descoperit materii prime cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurităţi, praf, gheaţă în strat masiv; utilizarea bureţilor de sârmă pentru vase, coşuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase şi ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv; folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv; lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire; lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat.

(FOTO ANPC)

Alte nereguli constatate de comisarii ANPC au fost schimbarea stării termice a produselor din carne, depozitarea produselor de panificaţie în directa prezenţă a razelor solare, păstrarea preparatelor finite calde neacoperite, depozitate la temperatura mediului din încăpere, aşezate pe un rastel cu depuneri masive de impurităţi şi praf, existenţa pereţilor, a tavanului şi pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate şi plăci fisurate; lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen pe documentul de însoţire a mărfii sau în listele meniu; depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.

Comisarii ANPC au oprit definitiv de la utilizare produsele alimentare neconforme, au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei şi au închis temporar unitatea, până la remedierea deficienţelor.

Excremente de șoareci în cantina unui liceu din România. Ce au mai descoperit comisarii ANPC
Excremente de șoareci în cantina unui liceu din România. Ce au mai descoperit comisarii ANPC
Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara a fost închisă temporar în urma unui control al inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor....
La ce să fii atent când cumperi mâncare pentru postul Paștelui. „Să nu prezinte un pericol pentru sănătate”
La ce să fii atent când cumperi mâncare pentru postul Paștelui. „Să nu prezinte un pericol pentru sănătate”
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor vor controla şi supraveghea piaţa în perioada postului Sfintelor Paşti, pentru a preîntâmpina orice neregulă din domeniul...
#firma catering, #firma inchisa, #anpc, #unitati invatamant Bucuresti , #ANPC