Dezvăluiri din Rusia: Ce firme occidentale n-au plecat de la Moscova, sfidând sancțiunile

Sambata, 20 August 2022, ora 03:25
22710 citiri
Dezvăluiri din Rusia: Ce firme occidentale n-au plecat de la Moscova, sfidând sancțiunile
Au mai rămas sute de firme occidentale în Rusia FOTO: Silicon

Experții de la Universitatea Yale au anunțat că peste 1.200 de firme occidentale importante au plecat din Rusia sau și-au redus semnificativ afacerile din această țară. Dar mai există sute de companii străine din China, Statele Unite, Franța, Germania, Țările de Jos, Japonia, Taiwan, Marea Britanie și Israel, care își continuă afacerile în Rusia, sfidând sancțiunile.

Lista firmelor care au rămas în Rusia a fost întocmită de experții de la Universitatea Yale, Statele Unite, iar ea cuprinde entități din domeniile IT, chimic, industrial și de consum, la fel ca o serie de companii străine cunoscute din Orientul Mijlociu, care continuă să efectueze zboruri în țara lui Vladimir Putin, potrivit Silicon.

Marea majoritate a firmelor de tehnologie, care încă fac afaceri cu Rusia sunt din China, Statele Unite, Franța, Germania, Țările de Jos, Japonia, Taiwan, Marea Britanie și Israel.

Super avionul Tu-22 al lui Putin care a lovit Odesa: Imagini teribile cu aeronava ce a lansat rachete la 120 de km de România VIDEO

Firmele din China sunt: ANT Group, China Mobile, Honor, OPPP, Semiconductor Manufacturing International Corp, Tencent și ZTE.

Companiile din Europa le includ pe AnyDesk Software (Germania), Eutelsat (Franța), Philips (Țările de Jos). Cele din Statele Unite sunt Cloudflare și Match Group (inclusiv Tinder).

De menționat faptul că Eutelsat este în prezent în proces de fuziune cu OneWeb din Marea Britanie, într-o tranzacție evaluată la 3,4 miliarde de dolari.

O femeie puternică vrea să-l salveze pe Putin: Strategia ei de a scăpa Rusia din colapsul economic

Firmele din diverse țări include și Check Point (Israel), Micro Star International (Taiwan) și Nippon Telegraph și Telephoner Corporation (Japonia).

Două firme non-IT din Marea Britanie mai operează în Rusia: Antal și Triumph Mottorcycles.

După începerea războiului din Ucraina, marile firme din Occident au început să părăsească Rusia, iar de atunci peste 1.200 de mari companii străine au anunțat că au încheiat afacerile din această țară.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#firme straine, #companii occidentale, #firme rusia, #companii Rusia, #sanctiuni Rusia, #embargou Rusia, #firme IT Rusia , #stiri afaceri