Povestea de viață impresionantă a cubanezului îndrăgostit de muzică și dans care antrenează o națională a României

Luni, 09 Mai 2022, ora 03:51
3924 citiri
Povestea de viață impresionantă a cubanezului îndrăgostit de muzică și dans care antrenează o națională a României
Flabio Carmona

Flabio Carmona, antrenorul cubanez de la cârma naționalei României de triatlon, are dansul și muzica în sânge.

Atunci când nu-i pregătește pe „tricolori” sau pe sportivii de la clubul său, Flabio Carmona dansează. Cubanezul merge împreună cu soția și fiica de 18 ani să se relaxeze la sala de dans, acolo unde instructor este Luis, prietenul lui cubanez.

„Flabio se descurcă foarte bine, e dansator din naștere cum îi place lui să spună”, spune Luis, instructor de latin dance.

Tehnicianul a vrut să îi învețe câteva ritmuri sud-americane și pe sportivii pe care-i antrenează.

„I-am chemat la lecțiile de dans cu Luis, dar sunt mai rușinoși. Dansul le face bine și în sportul pe care îl practică. Sportivii care știu să danseze au mai multă mobilitate”, spune Flabio Carmona, unul dintre antrenorii lotului de triatlon al României.

Flabio recunoaște că e suficient să asculte o dată o melodie și prinde ritmul din zbor. Fostul sportiv de performanță la triatlon știe și mișcările horelor românești.

„Când merg la nunți, dansez pe muzică tradițională. Primul cântăreț pe care l-am auzit când am ajuns în România a fost Liviu Vasilică”, a declarat cubanezul.

În urmă cu 9 ani, Flabio a lăsat tot ce avea în Cuba și a luat-o de la zero în România. În 2017 și-a adus și familia aici, pe soția Yuliet și fiica Gabi, acum în vârstă de 18 ani.

“Eu sunt cu sportul, soția ține ritmul muzicii. Dansează toată ziua, indiferent de oră și se pricepe foarte bine”, afirmă Flabio Carmona.

„La noi, în Cuba se dansează cu pasiune, cu inima, îmi place mult să dansez. Și iubesc România, mă simt foarte bine aici”, spune Yuliet Perez, soția lui Flabio Carmona.

Cea care s-a obișnuit cel mai repede cu România este Gabi, fiica cuplului. Tânăra a învățat limba română în 6 luni și și-a făcut foarte repede noi prieteni. Acum se pregătește pentru admiterea la universitate.

“Mama și tata au terminat Facultatea de Sport, iar eu vreau să urmez aceeași facultate”, a precizat Gabi Carmona, fiica lui Flabio Carmona.

Flabio se pregătește împreună cu sportivii lotului național de triatlon pentru cel mai mare eveniment pe care Federația Română de Triatlon îl va organiza între 5 și 12 iunie, Multisport World Championships.

„Este ceva extraordinar pentru România, vor veni sportivi din toată lumea. Am un prieten brazilian pe care l-am antrenat și care va veni cu echipa lui la acest Campionat Mondial”, a subliniat Flabio Carmona, unul dintre antrenorii lotului de triatlon al României.

În 2015, Flabio Carmona a pus bazele unui club sportiv împreună cu Valentin Georgescu.

„Avem 120 de sportivi cu tot cu cei mici. Noi oferim antrenamente pentru triatlon, dar și independente, de atletism, ciclism și înot. Eu sunt genul de antrenor care ascult foarte mult. Sunt foarte deschis să schimb, să găsesc o nouă formulă. Îmi place mult să schimb sistemul de antrenament, să vin în fiecare an cu ceva nou”, a declarat cubanezul.

La clubul său, doritorii pot lua și lecții de dansuri cubaneze. Instructorul este Luis, un cubanez stabilit de 13 ani în România care are un proiect care se numește „A lo Cubano” și este în parteneriat cu Seven Sport Club.

„Și românii știu să trăiască dansul. Dacă ne uităm la orice sărbătoare și la orice eveniment, se dansează și se dansează foarte intens”, a spus Luis, instructor de latin dance.

Flabio a practicat înotul și baseball-ul și a încercat și luptele. “Nu au fost de mine, noi ca popor facem mult sport și iubim mișcarea. În Cuba cei mai mulți băieți merg la baseball, iar fetele fac dansuri”, a încheiat Carmona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Flabio Carmona, #triatlon, #poveste, #cuba , #stiri din sport