Ziare.com

Flamingo a intrat in insolventa

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 15:11

   

Flamingo a intrat in insolventa
Grupul de retail de electronice si electrocasnice Flamingo a depus cererea de insolventa, dupa ce banca ING, principalul creditor, a refuzat solicitarea de reducere suplimentara a datoriilor.

Miercuri, banca a luat decizia de a demara executarea silita a stocurilor aflate in unele magazine din lantul de retail, iar tranzactionarea actiunilor la bursa a fost suspendata, potrivit unui comunicat al companiei, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pe parcursul anului 2009, compania a derulat un program de reorganizare, ce avea drept scop revitalizarea activitatii si depasirea celei mai dificile perioade din istoria de 15 ani a companiei.

Astfel, in prima jumatate din 2009, cheltuielile au fost reduse cu aproximativ jumatate fata de anul trecut. De asemenea, a fost diminuat si nivelul datoriilor catre banci si furnizori.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In ultimele trei luni, compania a negociat restructurarea creditelor, pentru diminuarea lor, convertirea in alte instrumente financiare decat cele standard sau chiar obtinerea de bani suplimentari.

"Flamingo este, in acest moment, o companie restructurata operational, cu o structura de costuri optimizata, dar careia ii lipseste cash-ul necesar depasirii unei scaderi a pietei de 50%. Prin declansarea procesului de reorganizare judiciara incercam sa dam o sansa eforturilor intreprinse incepand cu 2008 si sa readucem compania acolo unde ar trebui sa fie", a declarat directorul general, Stefan Treiber.

Citeste mai multe despre insolventa Flamingo datorii Flamingo
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3060 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asa merita

pentru ca si-au batut joc de bunul cel mai de valoare dintr-o companie : resursa umana
Mai ales dupa ce a plecat Marius Ghenea
Oricum, patronul - Dragos Cinca - si-a umflat buzunarele, angajatii vai de mama lor.

 

FLAMINGO isi merita soarta!

Mi-am renovat casa din Bucuresti timp de 3 veri ;de cate ori soseam din Olanda si ma duceam la FLAMINGO din Dorobanti (de nevoie) deoarece nu aveam nimic in apropiere de Floreasca/Primaverii,ma umpleam de nervi din cauza serviciului EXECRABIL si totodata datorita arogantei ,nejustificate, ale vanzatorilor.
Ceasi soarta ar trebui sa-i atsepte pe toti patronii de asemenea magazine,poate astfel or sa inteleaga ca: Cumparatorul este Regele si nu Patronul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor