Sebastian Ghita renunta la Flanco

Marti, 21 August 2012, ora 07:55
3890 citiri
Sebastian Ghita renunta la Flanco
Foto: Arhiva

Dupa ce a vandut actiunile la eMag, Sebastian Ghita renunta la afacerile cu care a facut avere si se pregateste de noi proiecte.

Omul de afaceri a renuntat acum si la Flanco si Network One Distribution, numele sub care este cunoscuta acum Asesoft, firma cu care Ghita a facut cariera. Este posibil ca Sebastian Ghita sa se indrepte acum catre telecomunicatii.

Potrivit Digi24, Iulian Stanciu a preluat participatiile detinute de Sebastian Ghita in cadrul Flanco Retail si Network One Distribution. Ghita avea 50% din aceste afaceri si dupa incheierea tranzactiei, Stanciu va deveni actionar unic.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Aceasta vanzare vine la scurt timp dupa ce 70% din actiunile eMAG, o alta afacere mare a lui Ghita, au fost preluate de grupul sud african Naspers.

Network One Distribution, cunoscuta anterior sub denumirea Asesoft Distribution, este liderul pietei de distributie electro-IT de la nivel local. Sebastian Ghita a tinut sa precizeze, pentru Ziarul Financiar, ca este momentul sa transforme actiunile in lichiditati pentru a urmari alte oportunitati. Printre acestea s-ar putea afla si industria telecomunicatiilor.

Flanco este unul dintre cei mai mari vanzatori de electronice si electrocasnice, fost lider pe aceasta piata. In ultimii ani a trecut prin mana mai multor proprietari. In urma cu sase ani, Flamingo prelua Flanco de la fondul suedez Oresa.

Insa lucrurile nu au mers conform planului, iar Flanco a intrat in insolventa, la fel ca grupul mama. Compania a fost scoasa la vanzare de bancile creditoare in 2010 iar cumparator a fost Asesoft.

Potrivit datelor ministerului de finante Flanco a avut o cifra de afaceri de 113 milioane euro si un profit de 760.000 euro in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Sebastian Ghita renunta Flanco, #Sebastian Ghita afaceri, #Flanco vanzare actiuni , #stiri Flanco