O fotbalistă a fost strangulată de partenerul ei. Avea doi copii

Marti, 09 Aprilie 2024, ora 12:43
1741 citiri
O fotbalistă a fost strangulată de partenerul ei. Avea doi copii
Florencia Guinazu

Florencia Guiñazu, jucătoare de fotbal la Club Atlético Argentino (nivel regional), a fost ucisă de fostul ei partener la domiciliul ei, potrivit presei locale. Florencia a murit strangulată, în timp ce bărbatul s-a sinucis.

Florencia Guiñazu, în vârstă de 30 de ani, era mama unui băiat de şapte ani şi a unei fetiţe de cinci ani. Cel mai mare se afla în incintă în momentul în care a avut loc crima, potrivit primelor informaţii publicate de autorităţi.

"Chemaţi poliţia, copiii sunt singuri", a scris fostul partener pe uşa locuinţei înainte de a-şi lua viaţa.

Mesajul a fost descoperit de un vecin, care a dat alarma.

Ministerul argentinian al Justiţiei a dezvăluit că bărbatul, Ignacio Agustín Noto, a făcut obiectul unei plângeri în noiembrie 2023 din partea lui Florencia Guiñazu, care îi cerea să părăsească locuinţa. "Îi cer în fiecare zi să plece din casa mea", a declarat aceasta la poliţie după o ceartă, adăugând că nu a fost rănită în altercaţie.

Poliţia a fost emis un ordin de restricţie, care a fost respectat până în ziua crimei.

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) a reacţionat exprimându-şi "profunda tristeţe". River Plate, unul dintre cele mai populare două cluburi din ţară, a declarat că "îşi reiterează angajamentul faţă de o societate liberă de orice formă de violenţă împotriva femeilor".

Şi alte echipe au transmis condoleanţele, în special cu sloganul Ni una menos ("Nici una mai puţin"), folosit din 2015 în Argentina şi în alte ţări hispanice pentru a denunţa violenţa împotriva femeilor.

Quarterly Report - Editia 4

Selecționerul Argentinei a anunțat lotul echipei! Ce decizie i-a comunicat lui Messi
Selecționerul Argentinei a anunțat lotul echipei! Ce decizie i-a comunicat lui Messi
Antrenorul Lionel Scaloni a comunicat un lot de 29 de jucători pentru partidele pe care echipa Argentinei le va juca înainte de a merge la Copa America, cu Lionel Messi în fruntea lotului....
Antrenorul Argentinei a anunțat lotul pentru Copa America. Jucătorul mare la care a renunțat
Antrenorul Argentinei a anunțat lotul pentru Copa America. Jucătorul mare la care a renunțat
Selecţionerul Argentinei, Lionel Scaloni, a dezvăluit lista jucătorilor selecţionaţi pentru a se pregăti pentru Copa America 2024, care va avea loc între 20 iunie şi 14 iulie în Statele...
#Florencia Guinazu, #Argentina, #fotbalista ucisa , #stiri fotbal