De ce i-a scris primarul din Voluntari lui Basescu

Vineri, 19 August 2011, ora 00:01
3370 citiri
De ce i-a scris primarul din Voluntari lui Basescu
Foto: Arhiva

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, se plange intr-o scrisoare deschisa transmisa tuturor factorilor de decizie in frunte cu presedintele Traian Basescu de atitudinea consilierilor judeteni ai USL care ii blocheaza un proiect din fonduri europene in valoare de 30 de milioane de euro.

"Este vorba despre Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU). Pentru care s-au obtinut, dupa eforturi de neimaginat, toate aprobarile de la Uniunea Europeana si de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. S-a aprobat co-finantarea in sedinta Consilului Local Voluntari dar, de cateva luni de zile, consilierii judeteni amana punctul de pe ordinea de zi care priveste orasul Voluntari, privind atragerea a 30 de milioane de euro , bani nerambursabili de la Uniunea Europeana", explica Florentin Pandele pe bogul sau.

Primarul, care este si lider al UNPR, le reaminteste cetatenilor din Voluntari ca acest proiect are in vedere asfaltarea a 83 de strazi, realizarea de retele de canalizare ape pluviale pe 83 de strazi, retele de iluminat public pe 84 de strazi, spatii verzi pe 51 de strazi, infiintarea unui mare parc, precum si o retea de supraveghere video a strazilor din oras.

"Am considerat ca lucrurile nu pot fi lasate la voia sortii si am transmis o scrisoare tuturor factorilor de decizie de la conducerea tarii noastre. Doresc sa atrag atentia asupra a ceea ce ni se intampla noua, voluntarenilor, pentru ca unii membrii ai Consiliului Judetean nu doresc dezvoltarea orasului Voluntari", spune primarul.

Acesta spune ca votul in Consiliul Judetean a fost amanat de mai multe ori, iar "atunci cand a fost supus la vot acest punct de pe ordinea de zi, majoritatea consilierilor - reprezentanti ai PSD si PNL -, au votat AMANAREA dezbaterii acestui punct, fapt care determina intarzierea acestui proiect, intarzierea primirii sumei de cca. 30.000.000 euro din partea Uniunii Europene, de care ar beneficia cetatenii orasului Voluntari, nu primarul orasului personal sau consilierii locali".

Florentin Pandele mai prezinta si lista consilierilor USL care au votat impotriva intereselor cetatenilor din Voluntari.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Florentin Pandele proiect european, #Pandele primar Voluntari , #primar Voluntari