Pandele: Marinarii sunt invatati sa plece de acasa, inteleg nemultumirea comandantului Basescu

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 08:59
5066 citiri
Pandele: Marinarii sunt invatati sa plece de acasa, inteleg nemultumirea comandantului Basescu
Foto: agentiadepresamondena.com

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, sotul senatorului PSD Gabriela Firea, care face parte din Comisia Nana, a comentat, luni seara, afirmatiile presedintelui Traian Basescu.

Pandele a vorbit mai intai, intr-o interventie telefonica la B1 TV, despre respectul pe care il are pentru seful statului, numindu-l pe acesta "comandant de nava de cursa lunga".

"De obicei, urmaresc aparitiile domnului comandant Traian Basescu, de foarte putine ori i-am spus presedinte, pentru ca am un respect deosebit pentru toti comandantii de cursa lunga, o apreciere care vine din partea tot a unui comandant de nava.

Eu spun acest lucru din respect pentru comandantul Traian Basescu atunci cand isi facea datoria pe mare, pentru ca este unul din comandantii pe care l-am avut ca reper", a mentionat edilul.

Prima reactie a primarului din Voluntari dupa mesajul lui Basescu pentru Gabriela Firea

Intrebat daca are vreun proces sau daca este anchetat in vreun dosar, sotul Gabrielei Firea a raspuns ca nu a mai fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de patru ani. Desi a fost trimis in instanta in anul 2008, Pandele a fost gasit nevinovat in 2013 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

"L-am auzit pe domnul comandant Traian Basescu facand afirmatii despre mine, in sensul ca s-ar putea sa nu mai ajung acasa...marinarii sunt invatati sa plece de acasa. Ii inteleg nemultumirea, pentru ca marinarii isi educa copiii cel mai mult prin sotiile care raman acasa. Baietii meu au crescut, 13 ani cat am stat pe mare, la fel cum au crescut si fetele lui Traian Basescu", a precizat Florentin Pandele.

De asemenea, el a subliniat ca seful statului a facut afirmatiile de duminica "la suparare", adaugand ca a sfatuit-o de la bun inceput pe Gabriela Firea sa nu intre in Comisia Nana.

"Cred ca a spus lucrurile acestea la suparare. E posibil sa stie de anumite dosare care sunt in derurale. Eu i-am spus Gabrielei Firea, in momentul in care s-a facut aceasta comisie, sa nu accepte sa intre in Comisia Nana.

Nu neaparat de teama. I-am spus ca paratrasnetul acestor anchete va fi primarul din Nana si comisia funciara, pentru ca legea lasa loc de interpretare, dar Firea a facut ce a facut cand s-a casatorit (cu Pandele - n.red.), n-a ascultat de nimeni", a explicat primarul din Voluntari.

Ponta ii face plangere penala lui Basescu, Opozitia reactioneaza: O trasnaie cu probleme de logica

Pandele nu depune plangere penala

De asemenea, acesta a declarat ca nu va depune plangere penala impotriva lui Traian Basecu, asa cum a anuntat premierul Victor Ponta, cerand tuturor parlamentarilor PSD sa semneze documentul.

"Eu sunt comandant de cursa lunga, pentru mine spiritul echipajului si de colegialitate e mai puternic decat orice, eu unul nu voi face o asemenea plangere si nu ca imi e teama de repercusiuni", a incheiat edilul.

Basescu, mesaj pentru Gabriela Firea: S-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul intr-o zi acasa

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, duminica seara, la Realitatea TV, si despre cazul Nana, negand ca tranzactiile ar putea fi nule, asa cum sustine comisia parlamentara din care face parte si Gabriela Firea, si precizand ca ea "ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in 'mosia' sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

Gabriela Firea: Ma tem pentru familia mea, doar unui nebun nu i-ar fi frica de Basescu!

Reactiile pe scena politica nu au intarziat sa apara: Gabriela Firea a precizat ca familia ei se simte amenintata, in timp ce Victor Ponta a anuntat ca va depune o plangere penala pe numele sefului statului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Pandele Basescu, #Firea Basescu, #scandal Firea Basescu, #Pandele Firea Nana , #primar Voluntari