Pandele: PSD se gaseste intr-o criza de diabet politic

Luni, 08 Februarie 2010, ora 21:33
2155 citiri
Pandele: PSD se gaseste intr-o criza de diabet politic

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, l-a acuzat, luni seara, pe seful PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, ca a transformat partidul intr-o "gasca" si ca a suprimat puterea decizionala de lider a lui Mircea Geoana.

"PSD se gaseste intr-o criza de diabet politic, pentru faptul ca intre gasca si echipa exista o mare diferenta. Trebuie sa votam liderul, nu trebuie sa votam echipa. Se doreste ca in spatele lui Geoana sa se formeze o echipa si sa se voteze in bloc. Ma surprinde ca foarte multi lideri nu zic nimic de cele peste 200 de voturi pe care le are Vanghelie la Congres", a declarat Pandele, la Antena 3.

Acesta considera ca primarul sectorului 5 este sustinut de oameni care aspira la functii in PSD si ca acest lucru duce la dezechilibre in partid.

"El este curtat de toti cei ce-si doresc o functie acolo. Daca un partid se legimiteaza cu un asemenea lider, atunci nu se mai gaseste intr-o stare de echilibru. Cand am zis ca Vanghelie este o ghiulea de piciorului partidului, de piciorul lui Geoana, m-am bazat pe aceste jocuri de culise. Solutia pe care o asteptam si nu a venit pana acum este alegerea unui alt lider, nu a lui Mircea Geoana", a completat Pandele.

Primarul din Voluntari sustine ca, desi nu este de acord cu modul in care actioneaza Mircea Geoana in calitate de lider al partidului, nu profita de faptul ca a pierdut alegerile prezidentiale pentru a-l ataca.

"Daca tot este cazut Mircea Geoana, nu este normal sa dai cu pietre. Mi se pare o mare lipsa de eleganta. (...) Ca membru in Consiliul National, nu ii voi da votul lui Geoana pentru ca trebuia sa aiba verticalitate. Nu si-a depus mandatul de presedinte. Daca si-l depunea, primea interimatul si apoi avea sanse sa mai iasa din nou presedinte", este de parere Pandele.

Vanghelie: Eu beau vinul numai cu apa minerala, nu ca Pandele

Din punctul sau de vedere, "un lider trebuie sa fie hotarat, sa stie cand sa spuna da si cand sa spuna nu".

"Am vorbit cu Mircea Gaoana si mi-a dat dreptate. A vorbit cu Vanghelie si a zis nu si a ramas ca in gara. Cat de abil este Vanghelie, cat de mult se inspira de pe 'goagal' si cat mult citeste de pe 'almanahe'?", a adaugat, ironic, Pandele.

In ciuda faptului ca a fost suspendat din PSD pentru un an, Florentin Pandele a declarat, inca o data, ca nu se va inscrie in alt partid.

"Nu ma voi inscrie in niciun alt partid, sunt un om de stanga. Nu ma voi inscrie in PD-L. Nu imi schimb prietenii si rudele in functie de cum isi schimba ei optiile politice", a conchis Pandele.

Primarul Pandele, suspendat din PSD

Citeste si:
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Sursa: Ziare.com