Televiziunea lui Pandele somată de CNA după mai multe emisiuni cu antivacciniști

Luni, 30 August 2021, ora 18:00
5806 citiri
Televiziunea lui Pandele somată de CNA după mai multe emisiuni cu antivacciniști
Televiziunea a mai fost amendată pentru o serie de emisiuni laudative la adresa Gabrielei Firea, soția patronului Metropola TV FOTO paginademedia.ro

Metropola TV, televiziunea deținută de către primarul orașului Voluntari Florentin Pandele, a fost sancționată cu „somație publică” pentru o serie de emisiuni cu antivacciniști precum Monica Pop, Adina Alberts sau Florin Zamfirescu.

În luna august a acestui an CNA a sancționat Metropola TV pentru emisiunile realizate de Mădălin Ionescu în februarie și martie, arată Newsweek.

Monitorizarea CNA a demonstrat că emisiunile au avut ca invitați mai mulți antivacciniști care au răspândit dezinformări la televiziunea care din ianuarie a primit autorizație pentru a emite la nivel național.

„Oameni care paralizează, oameni care cad din picioare și mor după vaccin, oameni despre care nu se spune nimic, se vorbește, se aude, la șoprâlica, dar nu minciuni, se aud lucruri, știu de niște doctorițe, doctori care sunt la pat, în România, care sunt într-o situație disperată, au făcut vaccinul, i-a pus dracul să facă. Au căzut în capcana reclamelor”, a spus actorul Florin Zamfirescu, într-o emisiune din 24 februarie.

„Sigur că acuma era un caz de forță majoră, să zicem, și se justifică faptul că a trebuit produs mai repede acest vaccin, acest instrument. Însă, totuși, sunt o mulțime de medici de renume, chiar, savanți laureați de premii Nobel, care spun că este o substanță experimentală și că este un experiment aproape de tip nazi, pe o scară mare de populație, fără să fii foarte sigur că efectele adverse nu vor fi serioase la un moment dat”, a afirmat chiar moderatorul emisiunii, Mădălin Ionescu.

Monica Pop: „La noi, cosmetizăm numai vaccinul și campania de vaccinare a fost o campanie de dezinformare și încă o dată vă spun, sunt oameni care au căzut pradă, pentru că e foarte clar și normal era să se spună foarte clar care sunt contraindicațiile și care este grupul, grupa de pacienți, care nu trebuie să facă acest vaccin. Vaccinul, într-adevăr și să înțeleagă toată lumea, eu încă o dată vă spun, eu sunt pro vaccin, dar nu un vaccin făcut în câteva luni”.

Adina Alberts: „La nivel de reacții adverse, Pfizer a dezvoltat 78.300 de reacții adverse, mă rog, s-au raportat 78.300 de reacții adverse importante, nu vorbim de roșeață, durere puțin în braț, nu vorbim de asta, vorbim de reacții adverse importante și s-au raportat peste 1800 de decese”.

Amendați de CNA

CNA a apreciat, în consecință, că: „Invitata Adina Alberts, de profesie medic de chirurgie plastică, care s-a remarcat în spațiul public prin declarații controversate despre COVID-19 și pandemie, a făcut comentarii lipsite de obiectivitate, de natură a discredita campania de vaccinare anti COVID-19, cu precădere, făcând remarci tendențioase referitoare la vaccinul Pfizer și a reacțiilor adverse ale acestuia, susținând că ar fi provocat decesul a mii de persoane, afirmații care rezultă incontestabil din conținutul emisiunii redat anterior”.

În septembrie 2020, postul a fost sancționat de CNA pentru servilismul unui moderator în fața Gabrielei Firea, soția primarului Pandele.

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanțe, în 2020, Publivol Creativ a avut 43 de angajați și o pierdere de puțin peste trei milioane de lei.

Metropola TV are ca principali acționari Consiliul Local Voluntari și FC Voluntari.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a reacționat în cazul jurnalistei care îl acuză pe fostul redactor șef al publicației Vice că ar fi violat-o în anul 2015. Firea...
#metropola tv, #Florentin Pandele, #Gabriela Firea , #stiri Florentin Pandele