Vrei să oferi un buchet de flori? Ține cont de aceste reguli de bune maniere

Advertorial
Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 17:45
134220 citiri
Vrei să oferi un buchet de flori? Ține cont de aceste reguli de bune maniere
FOTO: unsplash.com

Florile sunt cele mai comune daruri pentru a exprima sentimente și emoții, dar și cea mai bună modalitate pentru a marca un moment de fericire sau ocaziile speciale, precum 8 Martie, aniversarea căsătoriei sau chiar ziua de naștere a unei persoane dragi. Dincolo de alegerea florilor și a aranjamentelor florale, care trebuie să fie elegante, un aspect la fel de important, însă adesea uitat, este eticheta pe care trebuie să o respectăm atunci când oferim flori.

Sunt o serie de bune maniere de care trebuie să ții cont și atunci când alegi buchetul de flori, dar și când le oferi, despre care discutăm în acest articol.

Alegerea aranjamentelor florale

Când plănuim să oferim flori, în mare parte ne bazăm pe propriile gusturi. Nu este neapărat un lucru rău, însă ca darul să fie cu adevărat de efect este recomandat să ținem cont de preferințele persoanei destinatare. Dacă iubește trandafirii, nu încerca să o impresionezi cu un buchet fastuos, plin de trandafiri și alte flori colorate. Este indicat să alegi sau să creezi un model de aranjamente florale stilat și, nicidecum, o singură floare - acest gest este mai potrivit pentru o primă întâlnire.

Totodată, este important de menționat faptul că florile trebuie alese în funcție de ocazie și, pe cât posibil, în funcție de anotimp. Astfel, primăvara sunt recomandate lalele, freziile sau crinii, vara floarea soarelui și spice de grâu, iar iarna Crăciunițe sau orhidee.

Reguli de etichetă - cum se oferă buchetul de flori?

Cu petalele în sus, acesta e răspunsul scurt. Nicidecum nu oferi vreodată o floare sau un buchet cu cozile în sus. Poziția buchetului să fie ușor oblică, pentru a le pune frumusețea cu adevărat în valoare.

Oricât de frumos și elegant ar fi ambalajul, Codul Bunelor Maniere susține că acesta trebuie îndepărtat. Optează pentru flori naturale legate cu o simplă fundă, elegantă, din mătase sau satin, care vor fi mult mai apreciate decât un buchet pompos, plin cu hârtie cerată colorată. Dacă totuși nu vrei să oferi un aranjament floral fără ambalaj, cel mai bine ar fi să optezi pentru hârtie în tonuri neutre, care să nu distragă atenția de la flori.

Mergi la o florărie renumită

De ce spunem asta? Pentru că o florărie renumită are o mulțime de artiști florali care știu ce floare se potrivește în funcție de ocazie, iar astfel vor vrea un aranjament floral de efect. Totodată, este recomandat să optezi pentru buchete de flori cu un mesaj, de iubire sau apreciere, ca să pară mai intim.

Cei mai mulți artiști florali te vor întreba de preferințele destinatarului, dar și de câteva lucruri despre personalitatea acestuia, astfel încât să creeze un buchet de flori unic, elegant și care să fie o adevărată surpriză.

Alte reguli de etichetă de care să ții cont:

  • Chiar dacă oferi un cadou, nu uita de flori - în cazul doamnelor și domnișoarelor;
  • Numărul florilor alese trebuie să fie impar;
  • Poți oferi flori și bărbaților, în cazuri excepționale - la ieșirea din spital;
  • Evită florile artificiale - sunt kitsch.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#flori, #aranjamente florale, #bune maniere , #stiri life style