A început procesul lui Florian Bodog: fosta lui consilieră a „defilat” cu Chanel și Gucci, senatorul PSD cu avocatul lui Patriciu

Marti, 24 Mai 2022, ora 21:30
7125 citiri
A început procesul lui Florian Bodog: fosta lui consilieră a „defilat” cu Chanel și Gucci, senatorul PSD cu avocatul lui Patriciu
Olivia Marcu, fostă consilieră a lui Florian Bodog, la ieșirea din sediul ICCJ, marți, 24 mai. FOTO: Ionuț Mureșan

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog (2017-2018), și fosta lui consilieră, Olivia Marcu, nu recunosc faptele pentru care au fost trimiși în judecată de procurorii DNA și resping procedura simplificată. Florian Bodog este acuzat de abuz în serviciu după ce a angajat-o pe Olivia Marcu pe postul de consilier personal, fără ca aceasta să dea pe la serviciu.

Un prejudiciu de peste 75.000 de lei rețin procurorii DNA că ar fi produs Florian Bodog prin angajarea „pe ochi frumoși” a Oliviei Marcu, într-o speță similară – păstrând proporțiile – cu Dosarul Angajărilor Fictive în care șeful lui Bodog, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Olivia Marcu a venit la Înalta Curte cu o broșă Coco Chanel și o pereche de ochelari Gucci. Potrivit ultimei declarații de avere depusă la Ministerul Sănătății în 2018, femeia are 2 apartamente în Bihor, conduce un Mercedes din 2006, din 2014 până în 2016 valoarea bijuteriilor ei a crescut de la 5.000 de euro la 11.000 de euro. Potrivit CV-ului, Olivia Baciu lucrează acum la Universitatea Babeș-Bolyai și are un doctorat în cibernetică și statistică.

„Doamna Marcu, doriți procedura simplificată?”, a întrebat-o pe fosta consilieră a lui Bodog judecătorul de la Înalta Curte.

„Nu, nu doresc”, a răspuns din sală Olivia Marcu.

„Beneficiați de reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă”, a încercat magistratul să o „seducă” pe matematiciană, dar răspunsul a fost același.

„Și, dumneavoastră, domnule Bodog?”, a continuat judecătorul.

„Doresc să mă apăr”, a răspuns Florian Bodog.

Senatorul PSD a dat ochii în sala de judecată cu un deputat AUR

Senatorul PSD Florian Bodog s-a întâlnit în sala de judecată cu deputatul AUR Mihai Ioan Lasca, judecat pentru constituire de grup infracțional organizat. Cauza lui Lasca s-a terminat rapid, deoarece instanța nu-i găsește pe martorii din rechizitoriu.

În dosarul lui Bodog, procurorul de ședință al DNA a declarat că va chema în instanță 12 martori – consilieri în Ministerul Sănătății, directori de cabinet – pentru a da detalii despre „elemente de fapt și tipicitate a infracțiunii”. Mai simplu spus, procurorul ăi va întreba dacă au văzut-o la muncă pe Olivia Marcu între 2017 și 2018, când Bodog ocupa fotoliul de ministru.

Fostul ministru l-a angajat pe fostul avocat al lui Dinu Patriciu

Florian Bodog l-a angajat ca avocat pe Ovidiu Budușan, fost procuror. Budușan a fost pe vremuri șef al Secției Anticorupție din Parchetul General și apoi s-a remarcat ca avocat al unor „grei” precum Dinu Patriciu sau Gruia Stoica.

Avocatul lui Florian Bodog a declarat în fața instanței că are și el o serie de martori pe care îi propune spre a fi audiați și, în plus, solicită emiterea unei adrese la Ministerul Sănătății, pentru ca instituția să facă precizări legate de activitatea Oliviei Marcu în perioada respectivă.

„Autorul rechizitoriului contest orice prestație a doamnei Marcu, pe când noi am indicat că a avut prestații care au legătură cu tematica contractului de muncă”, a declarat avocatul lui Florian Bodog.

Bodog, trimis în judecată pentru fapte similare cu ale lui Dragnea

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe 30 august 2021, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual.

În același dosar a fost deferită justiției şi Olivia Andreea Marcu (fostă Baciu), la data faptelor angajată în funcţia de consilier personal al ministrului Sănătăţii, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în calitate de ministru al Sănătăţii, Florian Bodog ar fi acţionat în mod direct pentru ca Olivia Andreea Marcu, angajată în funcţia de consilier personal, să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract. Totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Câți bani ar fi obținut consiliera lui Bodog deși n-a trecut pe la serviciu

Concret, spun anchetatorii, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, Florian Bodog, deşi cunoştea că angajata sa în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu ar fi luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară.

Astfel, arată DNA, consiliera ministrului, Olivia Andreea Marcu, ar fi obţinut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

„În acelaşi context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecinţe juridice”, se precizează în comunicat.

Ministerul Sănătăţii a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei, menţionează procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că, la data săvârşirii faptelor, Florian Dorel Bodog avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia.

Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
Şeful IPJ Alba, Dogaru Florin Constantin, este acuzat de DNA de abuz în serviciu. De asemenea, alţi poliţişti şi un ofiţer DGA din judeţ sunt vizaţi de diferite acuzaţii, fiind inculpaţi...
Recordul trist al României: suntem pe primul loc în topul țărilor investigate pentru fraudarea fondurilor europene
Recordul trist al României: suntem pe primul loc în topul țărilor investigate pentru fraudarea fondurilor europene
România este membrul UE implicat în cele mai multe anchete de fraudare a fondurilor europene, arată raportul pe 2023 publicat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), miercuri, 19...
#Florian Bodog DNA, #consiliera, #ministerul sanatatii, #DNA, #abuz in serviciu , #justitie
  1. Cancerul de penis face tot mai multe victime. Țara unde au fost făcute 6.500 de amputări în ultimii ani
  2. Fetiță de 5 ani, transportată la spital cu elicopterul SMURD după accidentul cu 5 victime din Hunedoara. ISU a activat Planul Roşu de Intervenţie
  3. De ce au fost evacuați de urgență 80 de oameni noaptea dintr-un bloc. Au avut doar câteva minute pentru a-și strânge lucrurile
  4. Rusia s-a răzbunat și a lăsat în beznă o parte din Ucraina. A atacat infrastructuri energetice şi militare
  5. Ce alcoolemie avea la volan un polițist ieșean. Colegii n-au avut cu ce să-l mai ajute
  6. Premierul britanic îl critică pe Nigel Farage, care a spus că Occidentul a provocat invazia Ucrainei: "Joacă în favoarea lui Putin"
  7. Un foc de artificii de pe un iaht a provocat un uriaș incendiu de pădure pe o insulă din Grecia
  8. Dronele ucrainene au distrus două substaţii în apropierea centralei nucleare Zaporojie, spun oficiali instalaţi de Rusia
  9. Rapperul iranian Toomaj Salehi a scăpat de condamnarea la moarte. Curtea Supremă a anulat sentința
  10. Cea mai bogată familie din Regatul Unit, condamnată pentru exploatarea servitorilor. Cheltuia mai mult pe câini