Bodog: La Spitalul Sf. Pantelimon sunt multe probleme. Luam in discutie schimbarea echipei manageriale

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 14:34
1835 citiri
Bodog: La Spitalul Sf. Pantelimon sunt multe probleme. Luam in discutie schimbarea echipei manageriale
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat marti ca ia in calcul inclusiv schimbarea echipei manageriale de la Spitalul "Sfantul Pantelimon", in urma controlului efectuat dupa ce un om a murit din cauza unei transfuzii gresite.

Potrivit acestuia, echipa care a efectuat controlul la spital a identificat si probleme manageriale.

"Am citit raportul aseara, in afara de lucrurile stiute cu privire la greseala pe care a facut-o cadrul medical care a administrat transfuzia, colegii mei de la Inspectie au identificat si probleme manageriale, probleme de aprovizionare cu echipamente de identificarea sangelui si probleme legate de proceduri cu privire la ultimul control inainte de administrarea perfuziei, motiv pentru care vom gandi si masuri in acest sens", a afirmat reprezentantul MS.

Intrebat ce masuri ar putea fi aplicate, ministrul a spus ca ia in discutie inclusiv schimbarea echipei manageriale.

"Sanctiunile aplicate au fost propuse de Inspectie in limita legii, alte sanctiuni le pot face doar organele abilitate in acest sens. Astazi voi avea o discutie cu colegii mei din directiile din minister si vom lua o decizie in acest sens", a mai declarat Bodog.

Potrivit acestuia, au mai fost gasite si probleme legate de procedura de transfuzie, de faptul ca nu au fost asigurate cartele pentru controlul final la patul pacientului inainte de administrarea sangelui.

Ministrul Sanatatii a solicitat o ancheta in cazul unui pacient in varsta de 66 ani, internat la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon Bucuresti, care a decedat in urma unei transfuzii sanguine.

"La cererea ministrului Sanatatii, o echipa de inspectori din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Control in Sanatate Publica si un reprezentant al Institutului National de Hematologie Transfuzionala au efectuat o actiune de verificare in perioada 17 - 18 aprilie 2017.

Conform unui raport de control preliminar, intocmit de inspectorii sanitari, din neglijenta unui cadru medical, pacientul a primit o unitate de masa eritrocitara fara a avea recomandare de la medicul curant pentru administrarea acesteia, masa eritrocitara fiind destinata unui alt pacient, care se afla in aceeasi rezerva", preciza Ministerul Sanatatii, pe 20 aprilie.

Citeste si Ministrul Sanatatii despre transfuzia gresita care a dus la moartea unui pacient: o eroare impardonabila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Bodog conducere spital Sf Pantelimon, #schimbare conducere Sf Pantelimon, #transfuzie gresita Sf Pantelimon , #ministrul Sanatatii