Ce spune Bodog despre noua Lege a Transplantului, dupa ce Vlad Voiculescu l-a acuzat ca legifereaza faradelegile medicului Lucan

Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 19:15
2853 citiri
Ce spune Bodog despre noua Lege a Transplantului, dupa ce Vlad Voiculescu l-a acuzat ca legifereaza faradelegile medicului Lucan
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit, joi, cu reprezentantii pacientilor transplantati.

Discutiile au avut loc in contextul in care in aceasta perioada se pregateste o noua lege a Transplantului care va fi trimisa in Parlament pentru dezbatere si aprobare.

"Este un proiect care necesita o ampla dezbatere. Imi doresc o lege clara si functionala, care sa respecte directivele europene si care sa elimine orice suspiciuni. Va rog sa faceti propuneri in favoarea pacientilor.

La fel cum am analizat impreuna proiectul legii inainte ca acesta sa fie postat in dezbatere publica, vom discuta cu dumneavoastra si forma finala inainte de a fi trimisa spre adoptare", a declarat Florian Bodog, citat intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii remis joi Ziare.com.

Proiectul de lege prevede armonizarea legislatiei nationale cu directivele europene privind standardele de calitate si siguranta referitoare la organele umane destinate transplantului si simplificarea cadrului legislativ prin preluarea in noua lege a 11 acte normative din domeniul transplantului uman, mai arata sursa citata.

Initiativa legislativa a fost publicata pe site-ul Ministerului Sanatatii.

La inceputul aceastei saptamani, Vlad Voiculescu - fostul ministru al Sanatatii in Cabinetul Ciolos - l-a acuzat pe actualul ministru al Sanatatii ca vrea sa legifereze modul discretionar in care medicul Mihai Lucan isi alegea pacientii pentru transplant.

"In timp ce o tara intreaga este oripilata de faradelegile domnului Lucan, de modul in care viata pacientilor depindea de toanele si de pofta de imbogatire a acestuia, domnul Bodog, ministrul Sanatatii de mai bine de 12 luni, nu doar ca nu ia nicio masura pentru a opri abuzurile si crimele... dar face exact pe dos! Conform noii propuneri de Lege privind transplantul uman propusa de echipa domnului Bodog si de echipa Zota-Deac de la ANT, Faradelegea devine lege!!!" a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta ofera si detalii privind initiativa pe care o considera "faradelege".

"Cum se face alocarea organelor in lumea PSD-ALDE: Alocarea devine in mod legal privilegiul sefului echipei chirurgicale... care va avea, de data asta cu legea in mana, drept de viata si de moarte asupra pacientilor sai, fara sa fie tinut de absolut nicio regula"

'Art. 57, alin. (2) Alegerea receptorului apartine sefului echipei chirurgicale care efectueaza procedura de transplant uman, dupa consultarea cu ceilalti specialisti implicati'.

Vlad Voiculescu spune ca "in lumea civilizata" alocarea organelor pentru transplant se face prin intemediul Eurotransplant, un organism international care asigura transparenta si eficienta operatiunilor. Mai multe despre functionarea acestui organism puteti afla de pe site-ul institutiei.

C.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#transplant organe Bodog lege , #ministrul Sanatatii