Dupa ce a fost certat de Tudose pentru criza vaccinurilor, Bodog a gasit vinovatul: Un director din minister pe care l-a demis

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 17:16
3082 citiri
Dupa ce a fost certat de Tudose pentru criza vaccinurilor, Bodog a gasit vinovatul: Un director din minister pe care l-a demis
Foto: Facebook/Florian Bodog

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a decis joi demiterea Amaliei Serban din functia de director general - Directia generala de asistenta medicala si sanatate publica.

"Pe fondul intarzierilor inregistrate la procedura de achizitie a vaccinului antigripal, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, anunta astazi (joi - n. red.) demiterea din functie a doamnei Amalia Serban, director general al Directiei generale de asistenta medicala si sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii", arata Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Premierul Mihai Tudose l-a apostrofat, joi, in debutul sedintei de Guvern, pe ministrul Sanatatii, Florian Bodog, cu privire la achizitia vaccinurilor antigripale.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a raspuns ca vaccinurile antigripale sunt in procedura de achizitie.

"Cu cate tulpini, domnule ministru? Ca am inteles ca sunt niste vaccinuri cu trei tulpini si unele cu patru tulpini", a insistat Tudose.

"Este vaccinul care a fost recomandat de catre Institutul National de Sanatate Publica", a raspuns ministrul Sanatatii.

Mihai Tudose a insistat inca o data, intreband cate tulpini are vaccinul.

"Cred ca trei tulpini. Este in procedura de achizitie pentru persoanele care se gasesc internate in spital, va fi prima transa de vaccinuri la sfarsitul acestei luni. (...) Doar pentru persoanele aflate la risc. Celelalte urmeaza ca la sfarsitul lunii octombrie sa se incheie procedura. (...)

Am trimis Corpul de control la Directia de Sanatate Publica pentru a verifica care a fost motivul si cine este raspunzator si voi lua masuri. Vaccinarea pentru antigripal incepe la mijlocul lunii octombrie si la sfarsitul lunii octombrie. Asa este recomandarea venita de la OMS", a raspuns Bodog.

Remarcile ministrului Sanatatii au provocat reactia premierului: "Nu vreti controlul sa vina dupa ce oamenii aia nu mai lucreaza la noi? Ca eu cred ca din martie puteau sa-si dea seama ca vine octombrie. Hai sa ne dea in judecata. Hai sa ne asumam si lucrul acesta, domnule ministru. Nu se poate ca din din cauza la doi functionari care incep procedura in septembrie pentru octombrie sa sufere o tara, nu se poate asa ceva".

Inainte ca jurnalistii sa paraseasca sala de sedinte, premierul a mai avut o interventie la adresa ministrului Sanatatii.

"Dle ministru Bodog, chiar nu se poate asa ceva. In fiecare an jucam in acelasi film, cu manualele si cu vaccinurile - incepe licitatia in ziua in care trebuie distributia. De ce? Ca sa o facem pe urgenta, ca sa ia altcineva... Pai de cate ori trebuie sa o patim? E functionar public, dar... Aveti o multime de departamente in minister, poate e functionar public la lifturi, nu la achizitii... Si poate faceti si o sesizare la organele competente", a mai spus premierul Mihai Tudose.

Citeste si Cel mai optimist scenariu la Institutul Cantacuzino: Vaccinul antigripal, produs cel devreme in 2018

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Bodog demis Amalia Serban, #ministrul Sanatatii demis Amalia Serban, #sef Directie Generala Sanatate demis, #intarzieri vaccin antigripal, #Tudose certat Bodog vaccin gripa , #ministrul Sanatatii