Ministrul Sanatatii, acuzat de plagiat. Teza de doctorat a lui Bodog va fi analizata de un Consiliu al Universitatii de Vest

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 16:38
2811 citiri
Ministrul Sanatatii, acuzat de plagiat. Teza de doctorat a lui Bodog va fi analizata de un Consiliu al Universitatii de Vest

Universitatea de Vest din Timisoara va intruni Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat pentru a lua in discutie problema tezei de doctorat a ministrului Sanatatii, Florian Bodog, care este acuzat de plagiat.

Purtatorul de cuvant al Universitatii de Vest din Timisoara, Florin Jurca, a declarat, luni, ca in zilele urmatoare, se va intruni in sedinta Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul institutiei, pentru a analiza problema tezei de doctorat a ministrului Sanatatii, Florian Bodog.

"Ce va putem spune in momentul de fata este ca in zilele urmatoare, Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul UVT se va intruni in sedinta, va lua act de situatia prezentata in mass-media, iar apoi va putem transmite concluziile respective.

Din ceea ce cunosc eu, nu a sosit nimic oficial la universitate, doar ceea ce stim din mass-media", a afirmat purtatorul de cuvant al UVT.

Intrebat daca acest caz pune o pata pe imaginea instititiei, Florin Jurca a declarat ca "UVT este consecventa valorilor sale de transparenta si de integritate academica si va parcurge toate procedurile necesare si impuse de lege pentru a clarifica aceasta situatie".

De asemenea, Florin Jurca a fost intrebat cum comenteaza faptul ca dupa cazul Kovesi, acum se vorbeste despre un alt caz de plagiat, acesta precizand ca nu isi doreste sa comenteze cele doua cazuri. "In momentul de fata, nu au legatura cele doua situatii, nu putem face legatura intre ele".

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, este acuzat ca ar fi plagiat doua treimi din teza sa de doctorat in Stiinte Economice, intitulata "Managementul si marketingul unitatilor sanitare", pe care a sustinut-o in anul 2008 la Universitatea de Vest din Timisoara.

In urma acuzatiilor de plagiat aduse lui Florian Bodog, ministerul Sanatatii a precizat, printr-un comunicat de presa ca "teza a fost redactata cu respectarea tuturor standardelor de calitate si de etica profesionala, iar originalitatea acesteia apartine integral autorului tezei, domnului Florian Bodog".

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii