Spitalul Sf Maria nu poate sa demareze momentan niciun transplant pulmonar

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 17:01
2132 citiri
Spitalul Sf Maria nu poate sa demareze momentan niciun transplant pulmonar
Foto: Facebook/Florian Bodog

Spitalul Sfanta Maria nu poate sa demareze momentan niciun transplant pulmonar pana nu isi definitiveaza reglementarile, in acest moment existand cinci pacienti care sunt in evaluare la Clinica AKH din Viena, a anuntat ministrul Sanatatii.

"Pacientii pot fi operati in strainatate. Asa cum stiti, avem cinci pacienti care sunt in evaluare la AKH, procedura merge mai departe. Oricum Spitalul Sfanta Maria nu poate sa demareze momentan niciun transplant pulmonar pana cand nu isi reglementeaza...

Am inteles ca s-a semnat contractul de munca cu domnul Igor Tudorache. Exista o reglementare care spune ca pentru procedurile la care exista tratament in tara nu putem aproba tratament in strainatate, stiam asta. Vom opera modificarea legislativa, apoi ordinul de ministru care va stabili exact procedurile.

Comisia noastra de specialitate a cerut specialistilor de la Sfanta Maria sa elaboreze un protocol care sa defineasca parcursul", a mai spus ministrul.

Scandalul legat de centrul de transplat de la Spitalul Sfanta Maria a inceput anul trecut, in noiembrie, dupa ce fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis inchiderea centrului pentru ca nu erau respectate toate procedurile.

Actualul ministru al Sanatatii a trimis, la finalul lunii martie, dupa o intalnire cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, o echipa a Agentiei Nationale de Transplant pentru a efectua o noua evaluare la centrul Sfanta Maria. Tot atunci, coordonatorul programului de transplant pulmonar de la AKH Viena il instiinta pe Bodog ca spitalul austriac nu mai poate primi pacienti romani pe motiv ca nu mai exista spatiu suficient.

Ulterior, Florian Bodog a declarat ca a primit un raspuns pozitiv din partea spitalului AKH din Viena, pacientii romani putand sa fie din nou transplantati pulmonar. Cat priveste centrul de la Sfanta Maria, acesta va fi inclus in programul national de transplant.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#pacienti romani evaluare AKH transplant pulmonar, #spital Sfanta Maria transplant pulmonar, #Bodog Sf Maria transplant pulmonar , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5