PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 22:44
3482 citiri
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Florian Bodog, fost ministru al Sănătății FOTO Facebook / Florian Bodog

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul ministru al Sănătății a criticat și modul în care au fost distribuite testele de salivă în școli, acuzând că prețul este peste cel din piață.

Social-democratul a reclamat faptul că, din cauza scumpirilor din ultima perioadă, românii renunță să își mai cumpere alimente pentru că nu le ajung veniturile. ”Scumpirile trebuiau dublate și de măsuri sociale care nu au fost luate”, a precizat senatorul PSD.

”Din păcate, semnalele noastre arată că românii renunță să cumpere medicamente pentru că nu le ajung banii pentru a plăti facturile, pentru a plăti alimente. Statul trebuie să intervină cu politici sociale unde este nevoie pentru a-și proteja cetățenii.

Aceste valuri de scumpiri pe zona energetică, în condițiile în care în România existau acte normative care proteja populația de aceste scumpiri, în aceste momente, aceste scumpiri trebuiau dublate și de măsuri sociale care nu au fost luate.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ne găsim astăzi la guvernare, pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească. Acesta era pericolul, oamenii nu au ce mânca, nu își pot plăti facturile, nu își pot plăti medicamentele. Statul trebuie să vină cu politici sociale ca să compenseze. Românii merită un tratament mai bun”, a spus Bodog luni seară, la B1 TV.

Acesta a criticat și modul în care au fost distribuite testele pentru Covid în școli, precizând că sunt greu de utilizat.

”Achiziția acestor teste a fost coordonată de DSU. Aceste teste au venit vrac, sunt destul de greu de utilizat. În Anglia, copiii se testează singuri. Cu aceste teste e aproape imposibil, trebuie să faci un lego ca să faci un test. Nu știu care a fost motivul. Prețul este peste prețul din piață”.

Luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a postat pe contul său de Facebook un scurt film al cărui protagonist este, alături de un elev, arătând cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi, 2 decembrie, în şcoli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Florian Bodog, #PSD, #guvernare liberala, #PNL, #scumpiri, #nivel de trai, #teste covid scoli , #stiri Florian Bodog