Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, trimis în judecată de DNA. Probleme similare cu cele care l-au trimis pe Liviu Dragnea după gratii

Luni, 30 August 2021, ora 14:21
4345 citiri
Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, trimis în judecată de DNA. Probleme similare cu cele care l-au trimis pe Liviu Dragnea după gratii
Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog FOTO Facebook/ Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnături privată.

Fostul demnitar este acuzat că şi-a angajat pe post de consilier personal o persoană care timp de 12 luni a încasat salariu fără a veni la serviciu, el fiind cel care semna fişele de prezenţă şi care a falsificat semnătura acesteia pe două contracte individuale de muncă.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

-BODOG FLORIAN DOREL, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale),

- fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),

- fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracţiuni);

- MARCU (fostă BACIU) OLIVIA ANDREEA, la data faptelor angajată în funcţia de consilier personal al ministrului Sănătăţii, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale)”, a transmis luni DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii afirmă că, în calitate de ministru al Sănătăţii, Florin Bodog ar fi acţionat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcţia de consilier personal, să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

”Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că angajata sa în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu ar fi luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obţinut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, susţine DNA.

În acelaşi context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecinţe juridice.

Ministerul Sănătăţii a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că, la data săvârşirii faptelor, Bodog avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Este o dilemă cu care majoritatea oamenilor s-au confruntat: care alimente rămase de la o masă sunt sigure pentru a fi reîncălzite și care nu sunt. Orezul a fost în atenția publicului...
Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
ele mai multe dureri și afecțiuni sunt resimțite la nivelul tălpilor, loc unde se găsesc centri nervoși corespunzători fiecărui organ și părți a corpului. De aceea, atunci când...
#fost ministru, #sanatate, #Florian Bodog DNA , #stiri Florian Bodog