Florian Coldea, audiat in comisia SRI - Udrea nu a trimis nicio sesizare

Luni, 09 Februarie 2015, ora 09:54
8512 citiri
Florian Coldea, audiat in comisia SRI - Udrea nu a trimis nicio sesizare
Foto: enational.ro

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, s-a prezentat luni la Parlament, cu putin inainte de ora 10:00, pentru a fi audiat de Comisia Parlamentara de Control al SRI, in contextul demisiei lui George Maior, fostul director al serviciului, si al scandalului public declansat de dezvaluirile Elenei Udrea.

Presedintele comisiei, Georgian Pop (PSD), a tinut sa sublinieze faptul ca in privinta generalului Coldea a fost vorba despre o "autosesizare" si aceasta va fi si procedura de lucru.

"Nu am primit oficial la comisie nicio adresa nicio solicitare pentru a verifica anumite lucruri. Ceea ce stim stim ca dvs (...) Nimeni nu a trimis nimic la comisie", a subliniat Georgian Pop, precizand ca se refera la "cei care au facut acuzatii", inclusiv la Elena Udrea.

Intrebat daca Sebastian Ghita va participa la sedinta, Georgian Pop a refuzat sa raspunda direct. "Este o singura usa. Pe aici vedeti cine intra", le-a raspuns el jurnalistilor.

Demisia lui Maior, Udrea si Legile Big Brother

Temele audierii vor fi "perspectivele de evolutie ale principalelor riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei in anul 2015 si pregatirea SRI pentru contracararea acestor riscuri; analiza situatiei generate de demisia lui George Maior din functia de director al SRI; analiza situatiei generate de afirmatiile/acuzatiile la adresa SRI si a conducerii interimare a SRI, aparute in spatiul public in ultimele zile", se arata intr-un comunicat remis presei de comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului.

Seful interimar al SRI, Florian Coldea, audiat in Parlament dupa acuzatiile Elenei Udrea (Video)

De asemenea, se va face si "analiza impactului modificarilor legislative din ultima perioada asupra activitatii SRI", in contextul in care Curtea Constitutionala a respins pentru a treia oara legea securitatii cibernetice, cunoscuta ca legea Big Brother.

Comisia a cerut conducerii SRI ca pana la data audierii sa ii puna la dispozitie toate informatiile necesare.

Totodata, s-a cerut ca pana astazi sa fie gata ancheta interna efectuata in cadrul SRI dupa dezvaluirile facute de Elena Udrea.

Aceasta a lansat in spatiul public mai multe acuzatii la adresa lui Florian Coldea, spunand, printre altele, ca acesta i-ar fi cerut lui Dorin Cocos sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru postul de televiziune Romania TV.

Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

Din comisia de control al SRI face parte si Sebastian Ghita, al carui nume este des invocat de Elena Udrea in acest scandal. Desi a demisionat din PSD in luna noiembrie, el inca mai ocupa locul acestui partid in comisie.

Aberatia zilei: Adio, dar raman cu tine. And I'm watching you!

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Coldea audiat comisie parlamentara SRI, #Udrea Coldea bani Ghita, #Ghita audieri Coldea comisie SRI , #Elena Udrea