Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 22:49
8764 citiri
Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
Florian Coldea în fața sediului DNA FOTO/captură video

Presa din Albania a relatat, vineri, 15 iunie, că fostul prim-ministru, Sali Berisha, aflat în arest la domiciliu, a publicat un document potrivit căruia Florian Coldea ar fi fost în 2023 consilier extern pentru securitate al actualului prim-ministru albanez, Edi Rama. Coldea este acuzat și de legături cu cartelul mexican de droguri Sinaloa, potriivt relatărilor.

Cabinetul premierului Rama a emis o declarație în care nu neagă relația contractuală cu Florian Coldea, potrivit Antena 3.

Potrivit documentului, citat de presa albaneză, Coldea a fost consilier al premierului Edi Rama în 2023. Berisha, care se află în prezent în arest la domiciliu, l-a acuzat pe Rama de legături suspecte cu Coldea și i-a numit „Românul McGonigal”, referindu-se la cazul fostului agent FBI care este acuzat că a luat bani de la guvernul albanez al lui Rama pentru a face lobby împotriva opoziției.

Berisha a repetat și acuzațiile presei românești că Coldea ar avea legături cu clanurile mafiote mexicane.

„Astăzi, presa din România este despre Edi Rama și Sinaloa. Vom continua să-l acceptăm pe acest premier”, a spus acesta într-una dintre aparițiile în fața unui grup de susținători.

Berisha a ținut un discurs de la fereastra casei sale în care se află în arest la domiciliu, în fața unei mulțimi de susținători. În discurs, Berisha a insitat pe următorul scandal al guvernului lui Edi Rama cu drogurile cartelului mexican Sinaloa și legătura cu generalul român, Florian Coldea.

„Edi Rama cu firma lui Agac l-a plătit pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora”, a denunțat Berisha în timpul discursului.

”Am publicat astăzi documentul cu care Edi Rama, pe lângă Dučka lui McGonigal, cu semnătura lui Agac, îl plătise pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora, Coldea, ca consilier extern.”

În răspunsul emis de biroul de presă al guvernului albanez, premierul Rama a negat și ironizat acuzațiile despre legăturile lui Coldea cu cartelurile de trafic de droguri.

Printre altele, presa albaneză vorbește despre fotografii cu Florian Coldea și Dorian Ducka, un alt consilier al premierului Rama. Ducka, fost ministru adjunct al guvernului albanez, menționat și în ancheta FBI în cazul fostului agent Charles McGonigal, care a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a primit 225 de mii de dolari de la un fost angajat al serviciilor de informare albaneze.

În Albania, prim-ministrul a fost acuzat de opoziţie că l-a plătit pe McGonigal pentru a ataca Partidul Democrat şi opoziţia.

În răspunsul la BIRN, premierul a negat și ironizat acuzațiile despre legăturile lui Coldea cu cartelurile de trafic de droguri.

Presa albaneză vorbește despre ”Rețeaua M”, care ar fi distribuit cocaină VIP-urilor de la Tirana. Clienții iubitei lui Florian Coldea se spune că ar fi oameni de afaceri cu mare influență în Albania, politicieni de nivel înalt, generali și oameni cu bani mulți apropiați politicienilor, scriu jurnaliștii albanezi.

Florian Coldea este audiat la DNA. Generalul rămâne sub control judiciar și primește noi acuzații
Florian Coldea este audiat la DNA. Generalul rămâne sub control judiciar și primește noi acuzații
Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a ajuns luni, 15 iulie, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Controlul judiciar va fi prelungit în cazul generalului SRI, iar procurării...
DNA a extins urmărirea penală pe numele lui Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă. Ce acuzații li se mai aduc celor doi
DNA a extins urmărirea penală pe numele lui Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă. Ce acuzații li se mai aduc celor doi
Procurorii DNA au anunţat, luni, 15 iulie, că au extins urmărirea penală pe numele a doi foşti militari şi un avocat din cadrul Baroului Bucureşti, pentru infracţiuni de trafic de...
#Florian Coldea, #albania, #cartel Sinaloa, #Mexic, #SRI , #stiri Florian Coldea
  1. România are doi vicepreședinți în Parlamentul European. Cine sunt eurodeputații aleși din primul tur
  2. Ministru PNL jignit de premierul Marcel Ciolacu. Burduja: „Nu s-a referit la mine”
  3. Iohannis, absent la dineul de la Casa Albă. Deputat USR: „L-a trimis în locul lui pe Ciucă. Americanii nu l-au primit”
  4. Conducerea "superagenției" care va controla toate companiile naționale a demisionat după acuzațiile de incompatibilitate
  5. Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor preluate abuziv în perioada comunistă. Legea tocmai a fost promulgată
  6. Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
  7. Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
  8. Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
  9. Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
  10. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump