„Mogulii media” acuzați de Florian Coldea. ”Au pârghii de presiune care le permit influenţarea agendei publice”

Joi, 20 Iunie 2024, ora 11:55
1723 citiri
„Mogulii media” acuzați de Florian Coldea. ”Au pârghii de presiune care le permit influenţarea agendei publice”
Florian Coldea FOTO Captură video

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a transmis, prin avocaţii săi, un punct de vedere în legătură cu dosarul în care este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, în care susţine că "mogulii media" Maricel Păcuraru, Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu au orchestrat împotriva lui o campanie agresivă, având ca numitor comun "dorinţa revanşardă faţă de activitatea SRI şi persoanele care au fost implicate în lupta împotriva corupţiei".

"Având în vedere intensificarea, în ultima perioadă, inclusiv pe parcursul campaniei electorale, a referirilor în spaţiul public la adresa mea, parte a unei noi campanii mediatice agresive, derulată de mai multe luni, la peste 7 ani de la trecerea în rezervă şi în condiţiile în care nu ocup şi nu am candidat pentru vreo funcţie publică, consider că este oportun să fac o serie de precizări, pentru corecta informare a opiniei publice. Doresc, de asemenea, să clarific de ce actuala campanie mediatică, programată şi calculată, nu urmăreşte prezentarea adevărului şi susţinerea interesului public, ci are la bază motive şi obiective nedeclarate, care vizează susţinerea unor interese personale şi de grup, ilegitime în raport cu cetăţenii oneşti, în scopul obţinerii unor beneficii cu valenţă electorală, dar şi de natură economică", declară Coldea.

Fostul general SRI spune că în spatele acestei campanii se află "mogulii media" Maricel Păcuraru, Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu, dar şi o serie de colaboratori ai acestora.

"Trebuie să o spun clar şi răspicat, aşa cum de altfel se poate observa şi în mod direct, că principalii actori/susţinători ai acesteia, majoritatea implicaţi şi în campaniile anterioare împotriva mea, sunt moguli media binecunoscuţi - Maricel Păcuraru (condamnat definitiv), Sebastian Ghiţă (fugar, din 2016, în Serbia, suspectat de implicare directă sau indirectă în mai multe activităţi ilegale), Dan Voiculescu (condamnat definitiv) şi principalii lor colaboratori din zona media - Dan Andronic, Cristian Burci, Anca Alexandrescu şi alţii, gen Cozmin Guşă (lista este mult mai lungă). Toţi actorii implicaţi în organizarea şi orchestrarea acesteia au, în principal, ca numitor comun dorinţa revanşardă faţă de activitatea SRI din perioada mandatului meu şi de persoanele care au fost implicate în lupta împotriva corupţiei (întruchipate simbolic în persoana mea, Factotum care aş fi acţionat împotriva legii şi a intereselor statului român). Cei în cauză vizează, prin reluarea campaniei agresive de denigrare, crearea, prin intermediul trusturilor media pe care le conduc sau le reprezintă, a unor pârghii de presiune care să le permită influenţarea agendei publice, dar şi a deciziilor autorităţilor, atât la nivel politic, cât şi instituţional", susţine Coldea.

Florian Coldea neagă legătura cu politicienii

În legătură cu activitatea sa după trecerea în rezervă, Florian Coldea precizează că a devenit acţionar la o firmă, pentru a "valorifica experienţa acumulată" în SRI, dar că nu a avut contracte de consultanţă cu instituţii de stat sau politicieni români.

"După 4 ani de la trecerea în rezervă, împreună cu un fost coleg cu înaltă ţinută morală şi profesională, dovedită în cadrul unei cariere impecabile, un reputat specialist în domeniul IT&C, am convenit să colaborăm în domeniul privat, similar practicii la nivel euro-atlantic, valorificând experienţa acumulată. Am devenit acţionar şi angajat, respectând constrângerile aplicabile oricărui angajat SRI (este interzisă ocuparea poziţiei de administrator, nu poate fi acţionar majoritar, firma nu trebuie să aibă acţionari străini, este interzisă implicarea în activităţi cu caracter politic sau realizarea de declaraţii/acţiuni cu mass-media, este obligatorie raportarea tuturor călătoriilor în străinătate, informarea cu privire la relaţionarea cu entităţi străine etc.). Nu am realizat niciun fel de activităţi/contracte de consultanţă cu instituţii de stat sau cu actori din spectrul politic al României şi nici nu am interferat cu activitatea profesională anterioară. Am fost preocupat, în continuare, de respectarea legalităţii, protejarea şi promovarea intereselor statului român, realitate certificată inclusiv de acordarea şi reînnoirea avizului de securitate din partea SRI (aviz care presupune procese complexe de verificare)", mai spune Coldea.

Foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă sunt cercetaţi penal de DNA, sub control judiciar pe cauţiune, într-un dosar de trafic de influenţă.

Ei sunt acuzaţi că au cerut 600.000 de euro omului de afaceri Cătălin Hideg, pentru a-l ajuta pe acesta să obţină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar de fraude cu fonduri europene.

Sebastian Ghiță, dezvăluiri explozive despre Liviu Dragnea: Mi-a propus să colaborez cu Coldea
Sebastian Ghiță, dezvăluiri explozive despre Liviu Dragnea: Mi-a propus să colaborez cu Coldea
Omul de afaceri Sebastian Ghiță a confirmat că fostul premier Liviu Dragnea i-a propus o colaborare cu fostul șef SRI Florian Coldea pentru a scăpa de problemele din justiție. Dezvăluirea...
Percheziții DNA într-un nou dosar în care ar fi implicați Florian Coldea și asociatul lui Liviu Dragnea. Sunt vizate afaceri din sectorul energetic SURSE
Percheziții DNA într-un nou dosar în care ar fi implicați Florian Coldea și asociatul lui Liviu Dragnea. Sunt vizate afaceri din sectorul energetic SURSE
Procurorii DNA efectuează, vineri, 19 iulie, percheziții la Romelectro, un contractor din domeniul energetic, administrat de un partener de afaceri al lui Liviu Dragnea, potrivit unor surse...
#Florian Coldea, #SRI, #moguli presa , #Justitie
  1. O nouă alertă în Tulcea: mai multe drone, observate în apropierea graniței. Locuitorii, speriați de sunetul exploziilor
  2. Start energic pentru Kamala Harris. Atacuri dure la Trump și promisiuni importante, la primul său miting electoral VIDEO
  3. Explozie la o fabrică de tequila. Două persoane au murit și cel puțin cinci sunt date dispăruteFOTO/VIDEO
  4. Cetățean rus, arestat în Franța pentru un "complot la scară largă" legat de Jocurile Olimpice
  5. Momentul în care o balenă răstoarnă o barcă, în ocean. Doi oameni au fost aruncați în apă VIDEO
  6. Un tânăr român, succes răsunător în Spania. Cum a ajuns în topul celor mai bine vânduți poeți. „Publicul trebuie să decidă ce e artă și ce e show”
  7. Ce e în mintea psihopatului care abuza copiii din București. Explicația psihologului: „E o combinație de factori care duce la acest comportament grotesc"
  8. Ucraina în mare pericol înainte de venirea iernii: Situație critică, cu 50% mai gravă ca în 2023 VIDEO
  9. Descoperire dramatică la Ierusalim: Dovadă din orașul lui David care confirmă Biblia
  10. Putin cuprins de panică: ”Situația este extrem de dificilă” în Rusia