Cu cine colaboreaza Florian Coldea dupa ce a plecat din SRI

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 11:09
5797 citiri
Cu cine colaboreaza Florian Coldea dupa ce a plecat din SRI
Foto: Arhiva Hepta.ro

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, trecut in rezerva dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita, colaboreaza in prezent cu Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", in diferite programe de pregatire.

"Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar in rezerva al Serviciului Roman de Informatii. In prezent, acesta colaboreaza, in temeiul prevederilor legale, cu Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul', in diferite programe de pregatire/instruire", au declarat reprezentantii Biroului de Presa al SRI.

Pe 17 ianuarie, SRI anunta ca Florian Coldea a cerut trecerea in rezerva, decizia fiind luata chiar daca verificarile demarate in urma dezvaluirilor lui Sebastian Ghita au aratat ca nu a incalcat legea, SRI propunand repunerea in functie.

Citeste si Generalul Coldea a fost suspendat din conducerea SRI. Sunt verificate acuzatiile lui Ghita

Verificarile au fost demarate dupa ce Sebastian Ghita a publicat fotografii si inregistrari video in care ar aparea cei doi si familiile acestora, precizand ca au avut o relatie de prietenie.

In ceea ce priveste Academia de Informatii "Mihai Viteazul", in luna martie a anului trecut institutia a anuntat ca noua absolventi ai Scolii doctorale din cadrul institutiei au cerut retragerea titlului de doctor.

Titlurile nu au putut fi insa retrase pe baza solicitarilor de renuntare.

Cei care ar fi cerut retragerea titlului de doctori erau: Radu Stroe, fost ministru de interne, Mihai Stanisoara, fost ministru al Apararii, Bogdan Licu, procurorul general adjunct al Romaniei, Daniel Moldoveanu, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate, Romeo Raicu, fost sef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Mihail Tudose, fost ministru al Economiei, Neculai Ontanu, fost primar al Sectorului 2, Adela Popescu, fosta secretara a lui Gabriel Oprea si Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea.

Tezele de doctorat au fost evaluate la nivelul Academiei de Informatii dupa ce in spatiul public au aparut suspiciuni de plagiat in legatura cu mai multe lucrari de doctorat ale unor persoane publice.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...