Senator PSD: Basescu dezinformeaza. Putea sa il demita pe Coldea

Luni, 09 Februarie 2015, ora 18:00
3991 citiri
Senator PSD: Basescu dezinformeaza. Putea sa il demita pe Coldea
Foto: Digi24

Senatorul Daniel Savu (PSD), membru al comisiei parlamentare pentru controlul SRI, il acuza pe Traian Basescu ca dezinformeaza opinia publica si spune ca daca fostul presedinte avea unele informatii in legatura cu Florian Coldea, atunci putea sa sesizeze comisia parlamentara ori sa il demita pe prim-adjunctul fostului director al SRI.

"Domnul Traian Basescu dezinformeaza opinia publica spunand ca n-avea nicio competenta si ca, vezi Doamne, comisia parlamentara trebuia... noi n-am fost sesizati pe vremea aia. Daca dansul a primit niste informatii si stia ceva trebuia sa sesizeze comisia parlamentara, sau ca sef al CSAT-ului care a fost, trebuia sa ia masurile care erau de cuviinta. Putea demite pe oricine, in afara directorului - care e inlocuit de Parlament, dar adjunctii, militarii de cariera... putea sa ia masuri in CSAT cum dorea dansul", a declarat, luni, Daniel Savu, dupa audierea lui Florian Coldea in comisia parlamentara de control SRI.

Coldea, dupa audierea in comisie: Resping categoric toate acuzatiile la adresa mea sau a SRI

Pe de alta parte, senatorul PSD a sustinut ca nu au putut fi chemat la audieri nici Traian Basescu, nici George Maior.

"Domnul Basescu, daca vrea sa se adreseze, se poate adresa. Noi nu putem sa-l chemam la audieri, ca nu mai avem nicio competenta, nici pe domnul Maior nu mai putem sa-l chemam la audieri sa ne spuna ce s-a intamplat. Daca domnul Maior vrea sa-si apere mandatul, va iesi public si va spune ce crede de cuviinta, de ce a acceptat ca doamna Udrea sa vina la sediul SRI", a mai declarat Daniel Savu.

Elena Udrea a declarat de mai multe ori in ultimele zile ca l-ar fi informat pe fostul presedinte Traian Basescu despre faptul ca generalul Florian Coldea, actualul sef interimar al SRI, i-ar fi cerut lui Dorin Cocos sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru televiziunea Romania TV, al carei patron este.

Duminica, Traian Basescu a confirmat ca ar fi aflat aceste informatii, dar a sustinut ca nu putea face nimic.

"Elena Udrea mi-a spus. In mod categoric mi-a spus, dar presedintele nu are niciun mijloc de verificare. Presedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Presedintele este beneficiarul informatiilor", a declarat fostul presedinte al Romaniei.

Basescu, la PMP: Udrea mi-a spus de acuzatiile la adresa lui Coldea. Treaba cu Bercea si fratele meu, o inscenare

C.B.

#Daniel Savu Basescu Coldea, #Daniel Savu Udrea Coldea , #SRI
Comentarii
Poza P.S.D.Erie
P.S.D.Erie
rank 5
Toarasi, domne, ie bine sa gandim pozitiv, adica ca Pese Deu, dansii
Poza tudor65
tudor65
rank 5