Florian Coldea, citat pe 16 mai de Sectia de investigare a magistratilor

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 19:36
2795 citiri
Florian Coldea, citat pe 16 mai de Sectia de investigare a magistratilor
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax / Hepta.ro

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, a fost citat in data de 16 mai la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru a fi audiat in dosarul privind aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Florian Coldea a venit luni la registratura SIIJ pentru a-si ridica citatia.

In acest dosar, fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi este cercetata penal pentru abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie. Ghita sustinea ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea in tara, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

Procurorii SIIJ sustin ca Laura Codruta Kovesi ar fi pretins si primit, in 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghita in legatura cu extradarea fostului director al FNI Nicolae Popa.

#Florian Coldea citat sectie investigare magistrati , #stiri Florian Coldea