Florin Calinescu, sagetat de PNL

Luni, 25 August 2008, ora 07:44
3104 citiri
Florin Calinescu, sagetat de PNL

Dupa ce presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu a renuntat la stilul sau teapan, la costum si a demonstrat romanilor ca poate fi si un baietas de cartier ("fratele meu") daca vrea, liberalii si-au schimbat si publicul tinta: incearca sa atraga vedete precum Florin Calinescu sa candideze sub insemnul sagetii galbene la alegerile parlamentare din toamna.

Liderul PNL Arges, Adrian Miutesc, a declarat ca i-a facut lui Florin Calinescu propunerea sa candideze la Senat intr-un colegiu uninominal din judet, scrie Adevarul.

"Eu am o relatie buna cu Florin Calinescu si m-a ajutat la campania pentru alegerile locale, cand am candidat la sefia consiliului judetean. Pe aceasta baza am avut o discutie cu el si i-am propus sa candideze", afirma Miutescu.

Presedintele PNL Arges a adaugat ca ar trebui sa primeasca raspunsul "defunctului Calinescu" (Traian Basescu) in cursul acestei saptamani. Liberalii i-au rezervat un colegiu care cuprinde municipiul Pitesti, condus de primarul PSD Tudor Pendiuc, si sase comune limitrofe.

La randul sau, actorul de televiziune Florin Calinescu a confirmat, duminica, existenta negocierilor si a afirmat ca urmeaza sa se decida.

"Am primit o propunere din partea PNL Arges si o sa reflectez pentru a da un raspuns in timpul necesar. Daca voi accepta, e nevoie de timp ca sa-mi fac campanie, daca dau un raspuns negativ, vor avea nevoie de timp sa caute alt candidat".

Potrivit vicepresedintelui PNL Puiu Hasotti, Florin Calinescu "nu este o alegere gresita", mai ales ca liderii PNL au decis sa rezerve 5% din colegiile uninominale unor personalitati din afara partidului, in intentia de a atrage oameni cu notorietate, care sa ridice scorul liberalilor.

"In PNL, filialele isi propun candidatii, deci negocierile au fost purtate de liderii din Arges. Spre deosebire de alti oameni ai scenei, el este un intelectual de marca si sunt convins ca va face fata in politica", a mai spus Hasotti.

Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, sustine ca nu stie sa existe un rezultat concret al discutiior PNL cu Florin Calinescu. "Nu stiu cine a negociat si nu ma pronunt".

Desi inca nu a raspuns propunerii venite din partea liberalilor, Calin Florinescu a fost prezent, luni, la sedinta Biroului Permanent al PNL.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#Florin Calinescu, #colegiu, #parlamentare, #PNL, #propunere, #candida , #PNL