Florin Calinescu: E simplu sa readuci TVR la ce ar trebui sa fie - BBC

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 13:38
2415 citiri
Florin Calinescu: E simplu sa readuci TVR la ce ar trebui sa fie - BBC

Florin Calinescu, unul dintre numele vehiculate ca posibil succesor al lui Alexandru Sassu la conducerea televiziunii publice, spune ca ar putea sa faca performanta in aceasta functie pentru ca este un domeniu la care se pricepe.

"Nu neg c-am vorbit cu niste cetateni... De principiu, n-as respinge, nu e vorba sa conduc Aeroportul Otopeni sau Ministerul Industriilor, la televiziune cred ca ma pricep. Dar o pozitie clara voi avea cand vom trece de etapa un nume printre alte nume. M-as baga sa fac performanta cu TVR.

Parerea mea este ca sunt unul dintre cei mai buni producatori tv din Romania. Stiu cu ce se mananca, am facut productii uriase la Pro Tv. E relativ simplu sa readuci TVR la ce ar trebui sa fie: BBC. Problema este ca la conducere nu s-au perindat oameni de meserie, doar pe Tudor Giurgiu sa-l suspectam de legaturi cu cultura. in plus, de 20 de ani, toti au venit pe alte criterii si au reverberat in angajari tot felul de obligatii", a declarat Calinescu, pentru Gandul.

Intrebat daca nu ar putea fi si el suspectat ca este numit pe criterii politice, Calinescu a spus ca este posibil si ca e dispus sa accepte si compromisuri in numele audientei.

"Pot fi suspectat, dar macar nu sunt ipocrit. Am un principiu de fier: trebuie introdusa notiunea de rating. Daca e vreo obligatie sentimentala, putem s-o satisfacem, dar daca ne ridica putin si audienta. Nu sunt ahtiat dupa glorie si nemurire in asa hal incat sa nu tin cont de numele meu si de niste principii

Nu cred ca ratingul e o problema sindicala. Nu cred ca in contractul colectiv de munca scrie ca poti avea audienta zero si salariu baban. Nu cred ca ma duc director la un sanatoriu", a mai spus Florin Calinescu.

Culcer si Pora lasa drumul liber

Vehiculate si ele drept posibile variante pentru conducerea TVR, Rodica Culcer si Andreea Pora spun ca nu sunt interesate de aceasta functie.

"Nu mi-a facut nimeni nicio propunere. Sunt speculatii, lumea vorbeste. In TVR se vehiculeaza cate trei nume pe zi. Pe mine ma intereseaza sa fac ceea ce am castigat prin concurs, si anume stirile", a spus Rodica Culcer pentru publicatia citata.

Cat despre Andreea Pora, desi a fost laudata si declarata "varianta castigatoare" de care membrii PD-L din Comisia de Cultura, aceasta spune "clar si apasat" ca nu o intereseaza.

"Stiu si eu de aceasta zvonistica, dar nu a existat o oferta concreta. Spun clar si apasat ca nu m-au interesat si nu ma intereseaza functiile politice, iar din punctul meu de vedere asta este sefia TVR. De 20 de ani am pledat pentru depolitizarea conducerii din televiziunea si radioul public, deci nu pot face un gest care sa contravina celor pentru care lupt de atata vreme.

La noi, lumea crede ca, daca ai o anumita atitudine, trebuie sa urmeze si o rasplata. Nu ma intereseaza decat sa-mi fac meseria de jurnalist, a carei mare placere este sa critic lumea politica, atunci cand e cazul", a spus si Pora.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Florin Calinescu TVR BBC, #Florin Calinescu PDL Basescu, #Calinescu presedinte TVR, #Pora Calinescu Clucer TVR , #stiri Florin Calinescu
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Meshteru' ZAMBila viseaza frumos... nu stie cat de antipatic e de cand ne da lectii cum lua salariul mare de la privat care juca sarba-n-caruta pe banii statului...