O palma pedelista : Calinescu la TVR

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 21:10
7825 citiri
O palma pedelista : Calinescu la TVR
Foto: gardianul

Floriiiiiiiiiiiiiin Calinescu, sef la TVR? "Defunctul Florin Calinescu", cum il numea recent Traian Basescu. Ultimele informatii ne arata ca acesta e principalul favorit pentru a-l inlocui pe pesedistul Alexandru Sassu din fruntea televiziunii publice. Din pacate.

Numirea lui de catre PD-L, pe principiul ca inamicii iertati sunt aliati fideli, ar reprezenta una dintre cele mai dezamagitoare numiri pe care le-a facut partidul lui Basescu in ultimii ani. Asta din doua motive. Primul ar fi acela ca propulsarea sa la sefia TVR ar fi acelasi tip de numire politica pe care PD-L a atacat-o cu inversunare. Al doilea, ca omul Calinescu e potrivit pentru multe, dar nu pentru a conduce televiziunea nationala.

Traseist fara partid

Pana nu demult, Florin Calinescu il facea praf pe Basescu la televizor. Il ironiza, il ataca, il caricaturiza in emisiunile lui. Cu PD-L facea cam acelasi lucru. Ba chiar fostul protevist le-a fost adversar politic inversunat in campania parlamentara din 2008, atunci cand a candidat din partea PNL pentru un post de senator de Arges. Imediat dupa, Calinescu a devenit unul din vajnicii aparatori ai "marinarului". Un pedelist de nadejde. Fara sa fie inscris in PD-L. De unde convertirea asta brusca, de la insulta la partizanat ?

Explicatia e simpla si se vede cu ochiul liber. Ochiul dracului. Banul. Asta pentru ca PD-L a pus mana din 2008 pe Ministerul Apararii, cu care firma lui Calinescu are contracte de 16 milioane de euro. Si alea obtinute in conditii extrem de dubioase. Fara licitatie, de la un ministru liberal, cum era si Calinescu la ora aceea. Nici macar asta nu ar fi dubios, daca firma lui Calinescu ce a semnat contractul pentru armament ar fi firma din domeniul apararii. Din pacate, Pro Optica se ocupa cu echipamente medicale oftalmologice, nu cu pustile cu luneta pe care le va furniza acum MApN.

Oricui i s-ar parea dubios. Se pare ca nu si PD-L, care stie sa-i rasplateasca pe cei care stiu sa schimbe tabara la timp. Asta daca nu cumva au crezut declaratia lui Calinescu in care spunea ca e simplu sa faci din TVR ceea ce trebuie sa fie. Adica BBC.

Cat de bun e ?

Nu in ultimul rand, CV-ul lui Florin Calinescu arata dezastruos pentru un om care se vrea managerul celei mai importante televiziuni din Romania. A esuat ca director al Tele 7 ABC. A esuat in functia de director al Teatrului Mic, unde actorii au facut o petitie publica in care cereau demiterea lui. Nici calitatea lui umana nu e mai incurajatoare, fiind cunoscut ca un tip vulgar si arogant. Multi isi mai aduc aminte de fraze de genul celei spuse la Tele 7 ABC, cand microfoanele l-au surprins spunand "cine stie pe unde au pus astea mana" , dupa ce a dat mana cu niste cantarete.

Nimic, dar absolut nimic nu-l recomanda pentru functie. Asta daca PD-L nu considera cumva ca actorii de mana a doua deveniti gazde de show-uri televizate, apoi manageri ratati si ulterior politicieni ratati merita o sansa in plus. E chiar mai rau decat daca l-ar fi pus sa candideze pentru PD-L la parlamentarele anticipate din sectorul 4.

Pentru romani si pentru imaginea PD-L nu e bine. Nu e bine deloc. Daca tot e cazul sa fie facuta o numire politica, fie ea fara carnet de partid, partidul lui Boc ar putea gasi totusi un personaj decent.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Florin Calinescu TVR, #Calinescu sef TVR, #Florin Calineste PDL , #stiri Florin Calinescu