Inmormantarea regelui Cioaba: Restrictii in trafic timp de trei zile, la Sibiu

Miercuri, 21 August 2013, ora 17:34
1901 citiri
Inmormantarea regelui Cioaba: Restrictii in trafic timp de trei zile, la Sibiu
Foto: Jurnalul National

Traficul in unele zone din municipiul Sibiu va fi restrictionat timp de trei zile si inchis complet, vineri, pentru o ora, pentru a permite priveghiul, respectiv deplasarea cortegiului la inmormantarea autointitulatului rege al rromilor, Florin Cioaba.

Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunarilor Publice din cadrul Primariei Sibiu a avizat, miercuri, desfasurarea manifestarilor publice cu ocazia ceremoniilor funerare organizate pentru Florin Cioaba in perioada 21 - 23 august.

Potrivit unui comunicat al Primariei Sibiu, de miercuri, de la ora 17.00, si pana vineri, la ora 8.00, va fi restrictiona traficul pe o singura banda de circulatie pe Soseaua Alba Iulia, unde locuieste familia Cioaba, pe portiunea cuprinsa intre strazile Graului si Agricultorilor, iar participantii la priveghi pot stationa atat pe banda de circulatie delimitata, cat si pe trotuar si pot folosi trecerile de pietoni pentru a traversa.

Conform sursei citate, vineri, cand va fi inmormantat Florin Cioaba, intre orele 8.00 si 13.00 va fi restrictionat traficul pe doua benzi din cele patru ale Soselei Alba Iulia, pe portiunea cuprinsa intre strazile Graului si Agricultorilor, urmand ca intre orele 13.00 si 14.00 traficul sa fie inchis complet pe Soseaua Alba Iulia.

Reprezentantii Primariei Sibiu mai spun ca vineri, la ora 13.00, va incepe deplasarea cortegiului funerar, de acasa, pe traseul: Soseaua Alba Iulia nr. 46 (locuinta familiei Cioaba - n. r.) - strada Graului (cu oprire la Biserica Penticostala, unde slujea Florin Cioaba) - Soseaua Alba Iulia (pe o singura banda de mers) - urcare spre strada Andrei Saguna (banda intai de circulatie si trotuarul aflate pe partea opusa sediului Prefecturii Sibiu) - Piata Unirii (o singura banda) - Calea Dumbravii (sensul de mers pana la Cimitirul Municipal Sibiu va fi inchis circulatiei rutiere, pe tronsoane: sens giratoriu Bulevardul Vasile Milea - sens giratoriu Mihai Viteazu si sens giratoriu Mihai Viteazu - Cimitirul Municipal Sibiu) - Cimitirul Municipal Sibiu.

Circulatia rutiera va fi deviata, cu variante de ocolire pe strazile adiacente.

Autointitulatul rege al rromilor Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba a fost adus, marti seara, in Romania, cu o cursa de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda", iar de acolo sicriul a fost transportat cu o masina la Sibiu, unde a ajuns in jurul orei 04.40.

Florin Cioaba va fi inmormantat in Cimitirul Municipal Sibiu, langa mormantul tatalui sau, unde familia sa a concesionat o parcela de teren pentru 25 de ani.

Dorin Cioaba, fiul autointitulatului rege al rromilor, a declarat ca inmormantarea va avea loc vineri, chiar daca monumentul funerar nu va fi terminat, deoarece din tara si din strainatate au inceput sa vina oameni.

"Programul urmeaza sa il fixam acum, familia, impreuna cu consilierii tatalui meu. Asa cum am spus, noi incercam si cred ca, totusi, vineri va fi inmormantarea. Vrem sa facem pregatirile asa cum trebuie. Din cauza ca toata familia a fost plecata in afara tarii, incercam sa rezolvam totul rapid. De aceea, acum tot ce pot sa fac este sa multumesc tutoror celor care au varsat o lacrima in memoria tatalui meu.

Ii asteptam pe toti cei care vor sa vina sa isi ia ramas bun. Oricine poate sa vina si sa participe la funeralii. Ziua de astazi este dedicata familiei si prietenilor apropiati si vrem ca fiecare membru al familiei sa aiba prilejul sa isi manifeste durerea fata de aceasta mare pierdere", afirma Dorin Cioaba.

El spunea ca la funeralii sunt asteptati foarte multi oameni din strainatate, dar si presedintele Traian Basescu, cu care Florin Cioaba a avut o "relatie speciala".

"Noi ne asteptam sa vina domnul presedinte. Este bine venit. El a vut o relatie mai speciala cu tatal meu si daca considera ca prietenia aceasta trebuie incheiata in modul acesta, atunci sa vina sa isi ia ramas bun de la tatal meu. Cu cel mai mare drag, intreaga comunitate il astepta", declara Dorin Cioaba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Cioaba trafic Sibiu funeralii, #restrictii trafic inmormantare Cioaba , #inmormantare