Ziare.com

Scandal la inmormantarea lui Florin Cioaba: Rromii ii contesta pe noii regi

Vineri, 23 August 2013, ora 18:30

   

Scandal la inmormantarea lui Florin Cioaba: Rromii ii contesta pe noii regi
Circa 1.000 de persoane l-au condus, vineri, pe ultimul drum pe autoproclamatul rege al rromilor Florin Cioaba, cortegiul funerar strabatand principalele artere de circulatie din Sibiu de la resedinta familiei Cioaba pana la Cimitirul Municipal.

Convoiul a fost insotit de rudele defunctului, printre care s-au aflat cei doi fii ai lui Cioaba, Dorin si Daniel, proclamati ca regi ai rromilor cu putin timp inainte de slujba de inmormantare. In coloana s-au mai alaturat reprezentanti ai comunitatilor de rromi din mai multe zone ale tarii.

"Il urmam pe Florin Cioaba pana la cimitir, iar de acolo il vor urma faptele sale", a spus unul dintre pastorii care au predicat inainte de plecarea cortegiului spre cimitir.

Pe drum, rromii au respectat traditia si au aruncat cu bani de metal la principalele intersectii. Cavoul in care a fost inmormantat Florin Cioaba este realizat din granit rosu, iar crucea este din granit negru. Pe o parte a monumentului este mentionat faptul ca Florin Cioaba era regele international al rromilor, iar pe cealalta parte este inscris un mesaj religios din partea familiei. Procesiunea religioasa s-a desfasurat fara incidente.

Liderul Partidei Rromilor Cluj: Cioaba a fost doar un activist, nu "rege"; nu il recunoastem pe Dorin Cioaba

Nu la fel au stat lucrurile dupa. Liderul Filialei Cluj a Partidei Rromilor "Pro Europa", Aurel Rosianu, a declarat ca transmite condoleante familiei lui Florin Cioaba, dar spune ca intreaga comunitate a rromilor din judetul Cluj "nu il va recunoaste niciodata ca lider al lor pe asa-zisul 'rege' Dorin Cioaba, fiul lui Florin Cioaba".

"Bunul Dumnezeu sa il ierte si sa se odihneasca in pace. Regretatul Florin Cioaba a fost pentru intreaga comunitate a rromilor din judetul Cluj doar un activist rrom/pastor, nicidecum 'rege'. Cioaba a fost probabil 'rege' doar pentru comunitatea rromilor caldarari, care nu este atat de reprezentativa ca si numar pentru comunitatea rroma.

Noi, Partida Rromilor, nu dorim sa intram in acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim ca noi, comunitatea rroma din judetul Cluj si nu numai, sa fim masa de manevra in folosul nimanui", afirma Aurel Rosianu.

Rromii vor avea doi regi autoproclamati: Cum si-au impartit coroana cei doi fii ai lui Cioaba

Potrivit liderului Aurel Rosianu, "singurul reprezentant al rromilor din toata Romania este presedintele Partidei Rromilor 'Pro Europa', deputatul Nicolae Paun".

"Acesta reprezinta cu adevarat interesele comunitatii rrome din judetul Cluj, cat si din intreaga tara, impreuna cu alti reprezentanti ai comunitatii rrome, care se afla in pozitii oficiale", spune Aurel Rosianu.

"Dorim, pe aceasta cale, sa instiintam opinia publica din Romania si nu numai, ca rromii din Romania nu vor recunoaste nici 'imparati', nici 'regi', niciodata. Romania este tara membra a Uniunii Europene, iar aceste titulaturi - rege, imparat, sau sef de stabor - ne fac doar deservicii atat noua, rromilor, cat si populatiei majoritare", sustine Aurel Rosianu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7905 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Puneti-l pe varusu

Pe Ion ILiescu sau pe alti din etnia voastra care sunt in parlament!
http://aleximreh.wordpress.com/2010/10/12/tiganii-din-fruntea-romaniei/

 

Nu le mai dati idei,

ca si-asa mai au putin si ies cu sabiile si topoarele :)

@ mey dr..strangeo-n bulan..!!?

Bulibäsha partidei rrromilor 'pro €-pa', e deputatul Nicolae Paun" o spune un balaocheshel de Cluj..???! Mare hahlerä.."servant" la tunuri/tzepe = una mare..!? Toatä..???!.. piatza Rahova e a lui..?????!
5 % sint ptr. fratelo Economat-Almanahe de Zäbräutzi.!?

Findca tot are o functie onorifica

Ar putea sa fie tot onorific macar un nebunlacurtearegelui

Nu e Imparatzia Romilor!? E Republica Roma!

Vedem ca nu au rege si imparat ci presedinte!
Halal!

 

 
 

MATCA le trebuie, nu regina!

.. sa inceapa dansul nuptzial cu ai mai chipeshi tatzi-de-albine. Asa se salveaza o rasa pe cale de disparitzie (sic!).

Ca sa fiu sincer,

ma asteptam sa iasa o bulibaseala cu regii astia. De acum incepe distractia :)

 

Sa intrebe la Hochenzollerni

.. daca mai au vreun exemplar prin magazie.

 

 

Da...

Aoleuuuuuu, imparate Iuliane, baga mare cu Udrea, ca va anihileaza competitia!!

 

Romii isi aroga titluri, ca Di Caprio pe Titanic:

.."I'm the king of the wooorld!!"
Au reusit sa transforme tragismul unei morti intr-o telenovela de prost gust. Tipic tziganesc. Au imparat, doi regi, plus regele manelelor, regina magiei albe, etc. ... le mai lipseste faraon. Iar ca ridicolul sa fie absolut, impostura tiganeasca e incurajata de politicieni de rang inalt, din interes electoral, precum si de catre masmedia, avida de stiri de senzatie. Ingrijorator e cum va fi RRomania peste 20-30 de ani!

 

tot asa va fi, probabil si mai rau!

cine mai poate schimba ceva in ha.ra.ba.bu.ra asta care domneste peste tara de aproape un sfert de veac?
....iliescu, constantinescu, basescu, antonescu(!?), udrescu (?!), pontescu...
sa mai ii numim si pe altii care viseaza cuibul din Controceni?
nu cred ca-si are rostul...
imi pare rau doar ca n-a iesit macar odata CV Tudor presedinte, macar imi gaseam si peste o saptamana ceasul de la mana pierdut in piata universitatii, asa cum afirma in campania sa electorala la presidentie.
acum insa nu-l mai recunoaste nimeni, nici macar partidul ce l-a ctitorit!
de aceea e bine sa radem de ce se intampla in etnia asta intristata, de ale caror apucaturi nu suntem, unii dintre noi, prea.... departati!

S-au inversat valorile in Romania!

Cita zarva la moartea unui rege care...n-a facut nimic! Multe personalitati mor si li se aduce omagii la...mica publicitate!...
Totul pentru voturi si imagine!Unde a ajuns biata tara!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor